H Corvette C7 shooting brake είναι γεγονός

H Corvette C7 shooting brake είναι γεγονός

Το shooting brake αμάξωμα της Corvette έρχεται από την Callaway και δείχνει απρόσμενα όμορφο και ταιριαστό στην αισθητική του μοντέλου.

Πριν τέσσερα χρόνια η Callaway είχε ανακοινώσει τη δημιουργία της Corvette AeroWagon, μιας shooting brake έκδοσης C7. Και τώρα πλέον, το αυτοκίνητο είναι γεγονός.

Όπως έδειχνε εκείνο το πρώτο σχέδιο, το αυτοκίνητο θα βασίζονταν σε μια Corvette με τις ίδιες αναλογίες. Όμως η γραμμή της οροφής ήταν επιμηκυμένη και όχι το ίδιο κεκλιμένη, έτσι στο πίσω μέρος δεν συναντούσε την ουρά. Και όπως φαίνεται από την κόκκινη Z06 που βλέπουμε στις φωτογραφίες, ακριβώς αυτή την συνταγή ακολούθησε τελικά η Callaway, μια εταιρεία που εξειδικεύεται στην εξέλιξη ειδικών projects βασισμένων σε Corvette.

Παρά την δουλειά που χρειάστηκε στο αμάξωμα για να προκύψει αυτό το δίθυρο shooting brake, το αποτέλεσμα είναι πειστικό ακόμη και για εργοστασιακή εφαρμογή. Το ενδιαφέρον είναι ότι η Callaway έχει διατηρήσει την αφαιρούμενη οροφή τύπου targa, με το τμήμα πάνω από το κεφάλι οδηγού συνοδηγού να βγαίνει και να αποθηκεύεται στον χώρο αποσκευών. Ο οποίος έχει αυξηθεί σημαντικά. Αυτό είναι και το μόνο πρακτικό όφελος, πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα. Αφού έτσι κι αλλιώς η Corvette ήταν και παραμένει αυστηρά διθέσια. Οπότε παρά την ομοιότητα στο περίγραμμα, δεν έχει σχέση με την 4θέσια Ferrari GTC4 Lusso ή την Porsche Panamera Shooting Brake της οποίας η παραγωγή πρόσφατα επιβεβαιώθηκε.

Σύμφωνα με την Callaway η μετατροπή γίνεται σε λίγες μόνο ώρες και δεν χρειάζεται φανοποιεία ενώ είναι και πλήρως… αναστρέψιμη, αν αλλάξει γνώμη ο ιδιοκτήτης. Το κόστος είναι $15.000. Σύμφωνα με την Callaway, οι παραγγελίες για την AeroWagon θα έπρεπε να είχαν ανοίξει τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά προφανώς είναι λίγο πίσω στο πρόγραμμα.   

Πηγή R&T μέσω Carscoops

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube