Έκδοση shooting brake για την Toyota GT86 [video]

Έκδοση shooting brake για την Toyota GT86 [video]

Κάτι δεν κατάλαβαν σωστά στην Toyota. Θέλαμε μια έκδοση της GT86 με περισσότερη δύναμη, όχι με καλύτερους χώρους.

Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε η GT86 ζητούσαμε και περιμέναμε από την Toyota να πάει το concept ένα βήμα πιο πέρα, παρουσιάζοντας μια ισχυρότερη έκδοση. Ή ένα ρόουντστερ. Αντί αυτών, στις φωτογραφίες βλέπουμε μια shooting brake.

Σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε ένα και μοναδικό δείγμα ειδικά για την Toyota Αυστραλίας. Και δεν πρόκειται για κουφάρι, αλλά για ένα πραγματικό αυτοκίνητο, το οποίο θα μπορούσε να παραχθεί αν το εργοστάσιο το αποφάσιζε.

«Η έκδοση shooting brake είναι μια επιλογή για ζευγάρια με δυναμικό lifestyle. Ακόμη και σε μια οικογένεια με παιδιά, θα μπορούσε επίσης να είναι το δεύτερο αυτοκίνητο. Για εκδρομές το σαββατοκύριακο και ταυτόχρονα κατάλληλο για χρήση στην πίστα. Όπως και να το δεις, είτε με την λογική είτε με το συναίσθημα, είναι ένα αυτοκίνητο που θα ήθελες να έχεις», λέει ο Brad Cramb, marketing manager της Toyota στην Αυστραλία. «Η GT86 είναι σκέτη απόλαυση στην οδήγηση, και το shooting brake προσφέρει πρακτικότητα που δικαιολογεί πολύ περισσότερο την αγορά της από μεγαλύτερη μερίδα δυνητικών πελατών. Ακόμη και η κεντρική διεύθυνση στην Ιαπωνία βρίσκει την ιδέα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα», καταλήγει ο Cramb.

«Μου άρεσε τόσο πολύ το σχέδιο που μου παρουσίασαν που ζήτησα από τους τεχνίτες της ομάδας μου να το κατασκευάσουν», δήλωσε ο Tetsuya Tada, επικεφαλής μηχανικός για την GT86. «Είναι ένα πλήρως λειτουργικό αυτοκίνητο, το έχουμε οδηγήσει στις πίστες δοκιμών μας και έχει περάσει όλα τα test. Έχει το ίδιο εξαιρετικό ζύγισμα της κουπέ και το άμεσο μπροστινό σύστημα. Η οδηγική εμπειρία είναι εξίσου συναρπαστική. Είναι μάλιστα κάπως πιο ουδέτερο στις αργές στροφές», εξηγεί ο Tada.

Το σχέδιο από το πλάι θυμίζει κάτι από Hyundai Veloster και το Honda CR-Z, ειδικά στην πίσω γυάλινη επιφάνεια και στην τρίτη κολόνα. Μένει να δούμε πως θα υποδεχθεί το κοινό αυτή την έκδοση, και αν η Toyota θα βρει την υποδοχή αρκετά θερμή ώστε να σκεφτεί να βάλει την GT86 shooting brake σε παραγωγή.

[Πηγή Road & Track
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube