Επίσημο: Νέα Ferrari GTC4Lusso T

Επίσημο: Νέα Ferrari GTC4Lusso T

Όπου Τ βάλτε τον V8 των 3,9 λίτρων με δύο τούρμπο και 610 ίππους με 77,5 kgm ροπή.

Δεν έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που η Ferrari παρουσίασε τη GTC4 Lusso, τη διάδοχο της FF, και τώρα μια ακόμα έκδοσή της είναι γεγονός.

Πρόκειται για τη GTC4Lusso T που κινείται από τον ασύλληπτα εξελιγμένο V8 των 3,9 λίτρων με τα δύο τούρμπο. Αποδίδει 610 ίππους και σταθερά 77,5 kgm από τις 3.000 έως και τις 5.250 rpm! Πρόκειται μάλιστα για την τελευταία εξέλιξή του και σύμφωνα με τη Ferrari, έχει κορυφαία απόκριση, αντίστοιχη απόδοση καθώς επίσης και μαγευτικό ήχο. Όπως οφείλει δηλαδή κάθε κινητήρας που φτιάχνεται στο Maranello.

Και σας έχουμε πει ήδη με το χέρι στην καρδιά ότι ο international engine of the year για το 2016 είναι ακριβώς έτσι, αφήνοντάς μας κυριολεκτικά με το στόμα ανοιχτό από την εφαρμογή του στην 488 Spider.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε τη Ferrari 488 Spider [video]

Συνδυάζοντας μάλιστα το συγκεκριμένο μοτέρ με κίνηση μόνο πίσωV12 GTC4Lusso είναι τετρακίνητη) έχει επιτευχθεί σοβαρή οικονομία βάρους, με όλες τις ευεργετικές συνέπειες που αυτό σημαίνει. Το «παρών» δίνει και το σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης 4WS, το οποίο μάλιστα συνεργάζεται με το Side Slip Control (SSC3) και την τελευταία εξέλιξη της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτηση (SCM-E).

Αν και δεν έχει ξεκαθαριστεί κάτι τέτοιο, η νέα έκδοση δε θα αντικαταστήσει τη V12 αλλά θα παίζει το ρόλο της «βασικής», για εκείνους δηλαδή που θεωρούν ότι δε χρειάζονται τους 690 ίππους του V12.

[Πηγή: Ferrari]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube