Επιβεβαιώθηκε η παραγωγή της Porsche Panamera Sport Turismo

Επιβεβαιώθηκε η παραγωγή της Porsche Panamera Sport Turismo

H Porsche επιβεβαίωσε ότι η Panamera Sport Turismo concept θα προχωρήσει τελικά στην παραγωγή, από τον Μάρτιο.

Οι πιο πιστοί οπαδοί της Porsche θα θυμάστε ότι η εταιρεία είχε παρουσιάσει το 2012 ένα κόνσεπτ, την Panamera Sport Turismo. Ένα… σχεδόν στέισον, βασισμένο φυσικά στο πολυτελές ομώνυμο σεντάν.

Από τότε το πρότζεκτ έχει πάρει πολλές αναβολές, αλλά πρόσφατα ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα, όταν είδαμε πριν λίγους μήνες την Panamera Sport Turismo σε δοκιμές εξέλιξης στο Nürburgring. Και τώρα, η πληροφόρηση που έρχεται από το βρετανικό Car αναφέρει ότι το αυτοκίνητο θα παραχθεί. Το περιοδικό μίλησε στον Dr. Stefan Utsch, διευθυντή πωλήσεων και μάρκετινγκ της Porsche. Ο οποίος χωρίς να δώσει πολλές λεπτομέρειες αλλά και χωρίς περιστροφές επιβεβαίωσε ότι μία 5πορτη shooting brake εκδοχή της Panamera θα αποκαλυφθεί στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Porsche 911 GT3 [video]

Το στέλεχος της Porsche δεν αποκάλυψε το όνομα του μοντέλου, αλλά το Sport Turismo είναι ακόμη αρκετά πιθανό να διατηρηθεί. Η βασική σχεδιαστική διαφοροποίηση θα είναι φυσικά στο πίσω μέρος, καθώς η γραμμή της οροφής δεν θα χαμηλώνει όπως στην κανονική Panamera. Έτσι η Porsche θα έχει ένα ακόμη πρακτικό αυτοκίνητο στην γκάμα της, χωρίς να προσθέσει ένα τρίτο SUV. Κάτι που μάλλον δεν το θέλει ώστε να μη διαταράξει την ισορροπία της γκάμας της, καθώς για να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας της μάρκας, τα σπορ μοντέλα θα πρέπει σαφώς να υπερισχύουν.

Σύμφωνα με τον Oliver Blume, σημερινό CEO της Porsche, και η δεύτερη εκδοχή της Panamera θα διατηρεί την 4θέσια διάταξη της καμπίνας, για την ώρα. Άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να το επανεξετάσουν αργότερα, αναλόγως της ζήτησης. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα μηχανικά μέρη, το αυτοκίνητο θα δεν θα διαφοροποιείται από την Panamera, με κινητήρες V6, V8 και υβριδική έκδοση.

[Πηγή Car μέσω Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube