Chevrolet Corvette ZR1: Η τελευταία μπροστομήχανη Corvette

Chevrolet Corvette ZR1: Η τελευταία μπροστομήχανη Corvette

Η νέα ZR1 είναι προορισμένη κυρίως για χρήση σε πίστα, θα έχει σταθερή πίσω αεροτομή και ελαφρύτερους τροχούς, τουλάχιστον 710 PS και θέλει να κοντράρει την Porsche 911 GT3

H Chevrolet Corvette ZR1 που θα παρουσιαστεί το 2017 θα είναι η πιο γρήγορη Corvette παραγωγής.

Θα αποδίδει 710 ίππους και θα έχει μια τεράστια σταθερή πίσω αεροτομή. Ο αντίπαλος της Porsche 911 GT3 θα έχει επίσης νέους τροχούς σε σχήμα αστεριού, οι οποίοι θα είναι ελαφρύτεροι από αυτούς που έχει η Z06, που είναι μέχρι στιγμής και η πιο δυνατή έκδοση της Corvette.

Ο κινητήρας θα είναι ο ίδιος V8 6,2 λίτρων με κομπρέσορα που κινεί το νέο Ford Shelby GT500 Mustang και Dodge Challenger HellcatΗ ανάρτηση του αυτοκινήτου θα είναι προφανώς ρυθμισμένη για τις ανάγκες της πίστας. Θα υπάρχουν σκληρότερες ρυθμίσεις στο μαγνητοροϊκό σύστημα των αμορτισέρ που θα συνοδεύονται από παχύτερες αντιστρεπτικές και πιο σκληρά ελατήρια.

Στην απαραίτητη «μηχανική» πρόσφυση θα συμβάλλουν τα λάστιχα Michelin Sport Cup 2, ενώ για την αρνητική άντωση, εκτός την τεράστια πίσω αεροτομή, θα είναι υπεύθυνα και ένα μεγάλο εμπρός σπόιλερ, καθώς και μεγαλύτερες εισαγωγές αέραΤο συγκεκριμένο αυτοκίνητο δοκιμών φαίνεται επίσης να χρησιμοποιεί κεραμικά-ανθρακονημάτινα φρένα, αλλά μάλλον θα ανήκουν στον επιπλέον εξοπλισμό.



Οι επιδόσεις της ZR1 αναμένεται να ξεπερνούν κατά πολύ αυτές της Z06, άρα περιμένουμε ένα 0-100 km/h της τάξης των 2,9” και τελική ταχύτητα που υπερβαίνει τα 300 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε τη νέα Chevrolet Corvette C7 Stingray


Δεν έχει ακόμα οριστεί επίσημη ημερομηνία παρουσίασης της Corvette ZR1, αλλά καλά πληροφορημένες πηγές λένε πως θα είναι στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Detroit, τον Ιανουάριο του 2017. Η ZR1 θα είναι και η τελευταία έκδοση της γενιάς C7 της Corvette και επίσης η τελευταία με τον κινητήρα στο εμπρός μέρος. Η νέα Corvette C8 που θα παρουσιαστεί το 2018 θα έχει κεντρομήχανη διάταξη. Ένα τέτοιο πρωτότυπο είχε μάλιστα εντοπιστεί νωρίτερα φέτος να κάνει δοκιμές.

[Πηγή autocar uk]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube