H Audi μας δίνει μια άποψη του Q8

H Audi μας δίνει μια άποψη του Q8

Η Audi έδωσε στη δημοσιότητα ένα σκίτσο με την πίσω όψη του πρώτου της κουπέ SUV. To Q8 θα ντεμπουτάρει σε τρεις εβδομάδες στην Κίνα.

Ενώ η μεγάλη ανταγωνίστριά της, η BMW, διαθέτει το κουπέ SUV X6 από το 2008, η Audi εξακολουθεί να παραμένει απούσα από την αγορά με αυτό το είδος. Αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ, καθώς το Ingolstadt ετοιμάζεται να λανσάρει το Q8 -και να διπλασιάσει το ποντάρισμά της το 2019 με το Q4

Το νέο Q8 θα παρουσιαστεί στην Κίνα στις αρχές Ιουνίου και καθώς η προθεσμία πλησιάζει, ο Γερμανός κατασκευαστής ασκεί επικοινωνιακή πίεση με τα συνηθισμένα πια teasers.

Ύστερα από τις σιλουέτες που αχνοφαινόταν κρυμμένη στο σκοτάδι, η Audi επανήλθε με αυτό που οι σχεδιαστές ονομάζουν «sketch». Σε αυτό το σκίτσο, λοιπόν, όλοι οι όγκοι δείχνουν αληθινοί, οπότε έχουμε εμπρός στα μάτια μας το πίσω μέρος του Q8 παραγωγής. Βέβαια, μην ξεγελιέστε, καθώς οι αναλογίες είναι υπερβολικές. Το μοντέλο παραγωγής δεν θα είναι τόσο μυώδες! Αλλά η κοψιά του θα παραμείνει δυναμική, με οπισθοκλινή οροφή και τονισμένους πίσω ώμους. Το Q8, ωστόσο, θα ξεχωρίζει από τους άμεσους ανταγωνιστές του με το λιγότερο έντονο στιλ κουπέ.

Ο σχεδιασμός του Q8 δεν θα μας καταλάβει εξ απήνης, επειδή θα βρίσκεται κοντά στα πρωτότυπα που είδαμε στα Σαλόνια Αυτοκινήτου το 2017. Για να συμβολίζει δε την ένταξή του στην κορυφή της γκάμας της Audi, το Q8 θα ενσωματώνει, όπως τα A7 και A8, μια σύνθεση που θα ενώνει τα πίσω φανάρια. Αλλά για την περίπτωση, οι τέσσερις κρίκοι της Audi θα τοποθετηθούν πάνω σε μαύρη επιφάνεια. Επιπλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ταμπλό θα συντίθεται από οθόνες και δεν θα είναι αυτό του Q7.

Το νέο Q8 θα είναι ένα από τα πολλά μοντέλα που έχει προαναγγείλει η φίρμα για το 2018. Έτσι ύστερα από το νέο A6, η Audi θα αποκαλύψει μέχρι το τέλος του χρόνου το αμιγώς ηλεκτρικό SUV, e-tron, και την εκ βάθρων ανανέωση των A1 και Q3.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube