Eπίσημο: Νέο Audi A8 και Α8L 2018 [videos]

Eπίσημο: Νέο Audi A8 και Α8L 2018 [videos]

Η νέα ναυαρχίδα της Audi αντικατοπτρίζει τo νέo οικογενειακό ύφος της εταιρείας και είναι φορτωμένη με προηγμένη τεχνολογία. Στις εκθέσεις τον Οκτώβριο.

Το νέο Audi A8 έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του σήμερα, κατά τη διάρκεια του Summit της Audi στη Βαρκελώνη.

Στην τέταρτή του γενιά πλέον το νέο A8, ενστερνίζεται με τον καλύτερο τρόπο το μότο της φίρμας «Vorsprung durch Technik», και μας παρουσιάζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα που θα ακολουθήσει η γερμανική εταιρεία, καθώς και μια πληθώρα τεχνολογιών.

Κύριο χαρακτηριστικό της σχεδίασης του νέου Audi A8 είναι η νέα πλατιά μάσκα και το «ρευστό» και μυώδες αμάξωμα που αποπνέει, σύμφωνα με την Audi, δυναμισμό και «προχωρημένο» status. Η εικόνα ενισχύεται και από τις σεβαστές διαστάσεις, μιας και το μήκος του A8 φτάνει τα 5,17 μέτρα, τη στιγμή που η επιμηκυμένη έκδοση A8 L διαθέτει μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 13 cm.

Οι ισορροπημένες αναλογίες του αμαξώματος τονίζουν τη σχεδίαση στα φτερά των τροχών, με το μυώδες παρουσιαστικό τους να «υπενθυμίζει» την ύπαρξη του διάσημου συστήματος τετρακίνησης quattro. Επιπλέον, η νέα γενιά του μοντέλου διαθέτει και διαφορετικά φώτα, με τα εμπρός να είναι HD Matrix LED με τεχνολογία Laser και τα πίσω τύπου OLED.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν οι βελτιωμένοι χώροι που προσφέρει το μεγαλύτερο μήκος και των δύο εκδόσεων αμαξώματος του μοντέλου, με τη σχεδίαση του ταμπλό να ακολουθεί μια καθαρή λογική με αρκετές οριζόντιες γραμμές. Την εικόνα συμπληρώνουν οι πολλές επιλογές στον εξοπλισμό και στα υλικά που θα ντύσουν την καμπίνα και τα πάνελ των θυρών. Ακόμα, οι τρεις οθόνες, δύο στην κεντρική κονσόλα και μία στον πίνακα οργάνων, προσφέρουν σύμφωνα με την Audi όλες τις ανέσεις στις άκρες των δακτύλων σας.

Η καλύτερη θέση όμως στο νέο Audi A8 είναι η πίσω δεξιά. Μάλιστα, στην έκδοση Long προσφέρεται προαιρετικά κάθισμα άνεσης με τέσσερις ρυθμίσεις και υποπόδιο. Ακόμα, το συγκεκριμένο κάθισμα διαθέτει σύστημα θέρμανσης και μασάζ των πελμάτων που βρίσκεται στην πλάτη του μπροστινού καθίσματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η ανάρτηση του νέου Audi A8 θα διαβάζει το δρόμο και θα αυτορυθμίζεται ανάλογα [videos]

Από πλευράς τεχνολογίας κίνησης, το νέο Audi A8 λανσάρει αρκετά συστήματα διευκόλυνσης του οδηγού και «αυτόνομης» οδήγησης. Μερικά από αυτά είναι η αυτόνομη οδήγηση σε μποτιλιάρισμα με ταχύτητα έως 60 km/h και η αυτόνομη στάθμευση μέσω του νέου myAudi app που θα έχει ο οδηγός στο smartphone του.

Το νέο Audi A8 διαθέτει ακόμα τετραδιεύθυνση και πίσω σπορ διαφορικό, ενώ προσφέρεται και με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ενεργή ανάρτηση. Ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης και το στiλ οδήγησης, η νέα ανάρτηση κινεί ξεχωριστά κάθε τροχό, προσφέροντας απαράμιλλη άνεση και κορυφαίο κράτημα. Επιπλέον, η συνεργασία της ενεργής ανάρτησης με το Audi pre sense 360 μοιρών, επιτρέπει την ανύψωση του αμαξώματος σε περίπτωση ατυχήματος με αποτέλεσμα να μειωθούν οι συνέπειες του στους επιβαίνοντες.

Η ειδικά εξελιγμένη ενεργή ανάρτηση λειτουργεί με την βοήθεια του ηλεκτρικού κυκλώματος 48 volt, με το τελευταίο να εξοπλίζει όλες τις εκδόσεις του νέου Audi A8.

Η γκάμα κινητήρων της νέας ναυαρχίδας της Audi αποτελείται από τρεις εκδόσεις βενζίνης και δύο πετρελαίου. Οι δύο V6 της γκάμας αφορούν τον 3λιτρο TDI και τον 3λιτρο TFSI με 286 και 340 ίππους αντίστοιχα. Ακολουθούν οι V8, με τον 4λιτρο TDI να αποδίδει 435 ίππους και τον επίσης 4λιτρο TFSI να βγάζει 460 ίππους. Στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται ο 6λιτρος W12.

Και οι πέντε εκδόσεις κινητήρα διαθέτουν ηλεκτρικό κύκλωμα 48 volt που επιτρέπει τον ελεύθερο τροχασμό (coasting) με σβηστό τον κινητήρα, καθώς και ήρεμες και ομαλές εκκινήσεις.

Τέλος, το νέο Audi A8 Long προσφέρεται και σε έκδοση e-tron με τον 3λιτρο TFSI και το ηλεκτρομοτέρ να αποδίδουν συνδυαστικά 449 ίππους και 71,4 kgm ροπή. Το πακέτο μπαταριών ιόντων λιθίου μπορεί να κινήσει ηλεκτρικά τη μεγάλη λιμουζίνα για 50 km/h, έχοντας παράλληλα την δυνατότητα να φορτίζει και ασύρματα.

[Πηγή Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube