Ford Ranger Raptor SE: Ειδική έκδοση του σκληροτράχηλου pick-up [video]

Ford Ranger Raptor SE: Ειδική έκδοση του σκληροτράχηλου pick-up [video]

Η Ford εμπλουτίζει τη γκάμα του Ranger με μια ακόμη έκδοση του Raptor.

Μετά από τις ειδικές εκδόσεις Wolftrak, Stormtrak και MS-RT του Ranger, η Ford παρουσίασε μια νέα ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής του σκληροτράχηλου Ranger Raptor με το πρόθεμα Special Edition (SE).

Το pick-up είναι βαμμένο στην απόχρωση Performance Blue όμως ξεχωρίζει από τα νέα γραφικά (καπό, οροφή, πίσω φτερά, πόρτες κτλ) με ματ μαύρες ρίγες και λεπτομέρειες σε Conquer Grey και Frozen White. Στο εσωτερικό έχουμε κόκκινες ραφές στο τιμόνι, το ταμπλό, τα δερμάτινα καθίσματα και τις πόρτες, καθώς και απόχρωση Raceway Grey στον πίνακα οργάνων.

Ford

Κάτω από το καπό παραμένει ο γνωστός 2.0 EcoBlue Bi-turbo diesel που αποδίδει 213 PS και 500 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 10 σχέσεων, ενώ υπάρχει και το σύστημα Terrain Management System με διαφορετικά προγράμματα οδήγησης συμπεριλαμβανομένου του Baja Mode.

Όπως σε όλα τα Raptor, το σασί είναι ενισχυμένο, τα μετατρόχια έχουν αυξηθεί κατά 150 mm και η απόσταση από το έδαφος κατά 51 mm. Η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια κατασκευασμένα από αλουμίνιο εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, με τα αμορτισέρ της FOX να έχουν τεχνολογία Position Sensitive Damping. Οι τροχοί φορούν ελαστικά παντός εδάφους Grabber AT3 για μέγιστη πρόσφυση.

Το Ford Ranger Raptor SE θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από τον Οκτώβριο του 2021. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το νέο βίντεο της Ford με τίτλο “The Good, the Bad and the Bad-RSE”, που γυρίστηκε στην Ισπανία στα πρότυπα των Spaghetti Western.

Να θυμίσουμε πως η σημερινή, τρίτη γενιά Ford Ranger πρωτοπαρουσιάστηκε το 2011 και δέχθηκε διαδοχικές ανανεώσεις το 2015, το 2019 και το 2021. Η επερχόμενη τέταρτη γενιά που θα είναι συγγενική με το επόμενο Volkswagen Amarok, αναμένεται να παρουσιαστεί σε μορφή πρωτοτύπου το 2021 και να κυκλοφορήσει το 2022.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube