Επίσημο: Ανανεωμένο Ford Ranger

Επίσημο: Ανανεωμένο Ford Ranger

Με περισσότερη τεχνολογία και νέο πετρελαιοκινητήρα 2.0 EcoBlue που αποδίδει έως και 213 PS

H Ford παρουσίασε το ανανεωμένο Ranger για την αγορά της Ευρώπης, με πιο αποδοτικούς και ισχυρούς κινητήρες, φρεσκαρισμένη εμφάνιση και προσθήκη συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού στον εξοπλισμό του, τέσσερα χρόνια μετά από το τελευταίο facelift.

Ford Ranger (2019)

Η σημαντικότερη αναβάθμιση στο δημοφιλές pickup είναι ο νέος πετρελαιοκινητήρας 2.0 EcoBlue σε διάφορες εκδόσεις ισχύος που συνεργάζονται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων προσφέροντας μειωμένη κατανάλωση καυσίμου κατά 4%, είτε με το νέο αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων μειώνοντας την κατανάλωση κατά 9% σε σύγκριση με τα απερχόμενα σύνολα.

Στις εκδόσεις του με μονό turbo μεταβλητής γεωμετρίας ο κινητήρας αποδίδει 130 PS και 34,7 kgm ροπής (κατανάλωση 8,0 l/100km και εκπομπές CO2 209 g/km) ή 170 PS και 42,8 kgm (κατανάλωση 8,3 l/100km και εκπομπές CO2 216 g/km).

Όσο για την κορυφαία έκδοση 2.0 EcoBlue Bi-turbo, αυτή αποδίδει 213 PS και 51 kgm ροπής (+13 PS και +3 kgm περισσότερα από τον απερχόμενο 3.2 TDCi), με κατανάλωση 9,2 l/100km και εκπομπές CO2 228 g/km.

Ford Ranger (2019)

Αισθητικά το ανανεωμένο Ranger απέκτησε ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα εμπρός, νέα γρίλια, προβολείς xenon και LED φώτα ημέρας στις πλουσιότερες εκδόσεις οι οποίες διαθέτουν και τη νέα easy-lift πίσω πόρτα για ευκολότερο άνοιγμα. 

Στην παλέτα των χρωμάτων προστέθηκαν τα Diffused Silver και Blue Lightning, ενώ η έκδοση Wildtrak ξεχωρίζει από την απόχρωση Saber Orange σε συνδυασμό με φινίρισμα τιτανίου στη μάσκα, τους αεραγωγούς και τους καθρέπτες.

Ford Ranger (2019)

Στο εσωτερικό προστέθηκε η επιλογή Ebony Black, ημιδερμάτινα καθίσματα στην έκδοση Wildtrak, πολυτελή δερμάτινα καθίσματα στην έκδοση Limited. Χάρη στη νέα ρύθμιση της ανάρτησης οι επιβάτες του Ranger θα απολαμβάνουν πιο άνετο ταξίδι ενώ οι διπλοκάμπινες εκδόσεις εξοπλίζονται με τεχνολογία Active Noise Control για χαμηλότερα επίπεδα θορύβου.

Ο βασικός εξοπλισμός ασφαλείας εμπλουτίστηκε με την προσθήκη συστημάτων Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection και Intelligent Speed Limiter που διαβάζει αυτόματα τα οδικά σήματα των ορίων ταχύτητας, ενώ προαιρετικά διατίθενται τα Active Park Assist, Adaptive Cruise Control με Forward Alert, Lane Keeping Alert, Lane Keeping Aid και κάμερα οπισθοπορείας. 

Επίσης, το μοντέλο απέκτησε το τελευταίο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 3 με αναγνώριση φωνητικών εντολών και χειρονομιών, οθόνη αφής 8" και υποστήριξη Apple CarPlay και AndroidAuto. Τέλος, το ενσωματωμένο modem FordPass Connect προσφέρει δίκτυο Wi-Fi με δυνατότητα σύνδεσης έως και 10 συσκευών αλλά και δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου σε αρκετές λειτουργίες του οχήματος.

Ford Ranger (2019)

Το ανανεωμένο Ford Ranger έχει 230mm απόσταση από το έδαφος,γωνία προσέγγισης 29 μοιρών, γωνία διαφυγής 21 μοιρών, δυνατότητα διέλευσης από νερό βάθους 800mm, δυνατότητα ρυμούλκησης 3.500 kg και ωφέλιμο φορτίο έως 1.252 kg. Το πρώτο σε πωλήσεις pikcup στην αγορά της Ευρώπης, θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις αμαξώματος, Regular Cab, Super Cab και Double Cab, με στάνταρ σύστημα τετρακίνησης.

Η διάθεση της ανανεωμένης έκδοσης του Ranger θα ξεκινήσει από τα μέσα του 2019, ενώ όπως σας ενημερώσαμε πριν λίγες εβδομάδες, το καλοκαίρι θα ακολουθήσει και το κορυφαίο Ranger Raptor που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Ford Performance. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube