Ford Ranger: Όλα όσα γνωρίζουμε για την επόμενη γενιά

Ford Ranger: Όλα όσα γνωρίζουμε για την επόμενη γενιά

Το νέο Ranger θα κυκλοφορήσει το 2022 και θα αποτελεί καρπό συνεργασίας μεταξύ Ford και Volkswagen.

Μπορέι η επόμενη γενιά του Ford Ranger να αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022, όμως το αυστραλέζικο CarExpert δημοσίευσε αναλυτικές πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Από το 2019 έχει επιβεβαιωθεί επίσημα πως η νέα γενιά του Ford Ranger θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το νέο Volkswagen Amarok, καθώς οι δύο εταιρείες έχουν συμφωνήσει να μοιραστούν το κόστος εξέλιξης, με την Ford να τίθεται επικεφαλής.

Η γκάμα του νέου Ford Ranger θα περιλαμβάνει δύο πετρελαιοκινητήρες, αλλά και μια plug-in hybrid έκδοση με βενζινοκινητήρα. Το βασικό μοντέλο θα φορά τετρακύλινδρο twin-turbo diesel 2,0 λίτρων με απόδοση 213 PS και 500 Nm. Το επόμενο βήμα είναι ένας εξακύλινδρος turbo-diesel 3,0 λίτρων με 253 PS και 600 Nm (γνωστός από το F-150).

Η υβριδική έκδοση θα συνδυάζει έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,3 λίτρων με ηλεκτροοκινητήρα, ανεβάζοντας τη συνδυαστική απόδοση στους 367 PS και τα 680 Nm!

Τέλος, θα υπάρχει και η κορυφαία έκδοση Ranger Raptor με ενεργή ανάρτηση και αμορτισέρ της Fox Racing που πιθανότατα θα αναβαθμιστεί με twin-turbo κινητήρα V6. Όλα τα μοτέρ θα συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων της Ford.

Ford Ranger Rendering

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διαρροή pick-up που θα μπορούσε να είναι το νέο Ford Ranger

Σχεδιαστικά, το νέο Ranger θα αποτελεί εξέλιξη του υφιστάμενου μοντέλου με ακόμα πιο επιβλητική μάσκα που θα έχει επιρροές από το αμερικάνικο F-150. Τα φώτα LED θα αγκαλιάζουν τη μεγάλη γρίλια, τα φτερά θα είναι πιο μυώδη ενώ τα πίσω φώτα θα έχουν ένα πιο high-tech look.

Στο εσωτερικό, οι πλουσιότερες εκδόσεις του pick-up θα εξοπλίζονται με ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25" και μια τεράστια οθόνη αφής 12,8" που θα φιλοξενεί το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC4 με υποστήριξη Apple CarPlay και Android Auto.

Το Ford Ranger είναι πιθανό να παρουσιαστεί μέσα στο 2021 σε μορφή πρωτοτύπου, μαζί με το συγγενικό Volkswagen Amarok.

*Οι φωτογραφίες είναι ψηφιακά επεξεργασμένα renderings βασισμένα σε διαρροές

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube