Ferrari: Έρχονται δύο νέα μοντέλα μέσα στο 2020

Ferrari: Έρχονται δύο νέα μοντέλα μέσα στο 2020

Η επέκταση της γκάμας της Ferrari συνεχίζεται.

Η Ferrari σχεδιάζει (ή τουλάχιστον σχεδίαζε στην εποχή προ-κορονοϊού) να παρουσιάσει 2 νέα μοντέλα μέσα στο 2020 όπως αποκάλυψε ο Enrico Galliera, υπεύθυνος marketing της ιταλικής φίρμας στο Autocar.

Πιο συγκεκριμένα, ο Galliera δήλωσε: «Πάντα σχεδιάζουμε να κάνουμε κάτι ακόμα, και πρόθεσή μας είναι να είμαστε στην επικαιρότητα. Θα παρουσιάσουμε 2 νέα μοντέλα μέχρι το τέλος του έτους. Θα συνεχίσουμε να κοιτάζουμε σε νέα και ανεκμετάλλευτα τμήματα της αγοράς. Δυνητικά, όλες οι κατηγορίες μας ενδιαφέρουν, υπό το πρίσμα ότι η Ferrari ανήκει στους κατασκευαστές πολυτελών σπορτσκαρς. Όταν κοιτάζουμε σε νέες κατηγορίες, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας την ψυχή και την στρατηγική τοποθέτηση της Ferrari, και αυτό είναι ο μόνος περιορισμός μας. Υπάρχουν μερικές φυσικές για εμάς κατηγορίες όπως τα σπορτσκαρ και τα GT, αλλά μπορούμε να κοιτάξουμε και σε άλλες, όσο αυτές είναι συνεπείς με την κληρονομιά μας».

Το 2019 ήταν μια πολύ παραγωγική χρονιά για το Maranello καθώς έκαναν πρεμιέρα πέντε νέα μοντέλα - F8 Tributo, SF90 Stradale, F8 Spider,, 812 GTS και Roma. Το ευρύτερο σχέδιο ανάπτυξης της Ferrari έκανε λόγο για παρουσίαση 15 νέων μοντέλων μέσα σε 5 χρόνια.

Όλοι γνωρίζουν πλέον πως το 2020 θα είναι δύσκολο, όχι μόνο για την Ferrari αλλά για ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία λόγω της πανδημίας του COVID-19 που οδήγησε σε πάγωμα της παραγωγής και σημαντική πτώση των πωλήσεων. Παρόλα αυτά η ιταλική φίρμα έχει ένα εκτενές σχέδιο επανεκκίνησης μετά από το σοβαρότατο πλήγμα που έφερε η πανδημία του κορονοϊού στη γειτονική μας χώρα.

Πάντως αν μπορούσαμε να μαντέψουμε για το ποια θα είναι τα επόμενα μοντέλα από το Maranello, θα ποντάραμε στην ανοιχτή έκδοση της SF90 Stradale και μια ανανεωμένη εκδοχή της Portofino με αισθητικές επεμβάσεις και τα αναβαθμισμένα μηχανικά μέρη της Roma.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube