Ferrari: Επανεκκίνηση της παραγωγής και μέτρα προστασίας για το προσωπικό

Ferrari: Επανεκκίνηση της παραγωγής και μέτρα προστασίας για το προσωπικό

Τα εργοστάσια της Ferrari θα λειτουργήσουν ξανά από τις 14 Απριλίου.

Η Ferrari ετοιμάζεται για την επανεκκίνηση των εργασιών στα εργοστάσια της σε Modena και Maranello, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 14 Απρίλου.

Να θυμίσουμε πως λόγω κορονοϊού, οι εγκαταστάσεις της Ferrari έκλεισαν στα μέσα Μαρτίου με αρχικό στόχο να ανοίξουν στις 27/3. Η ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας ανάγκασε τους υπεύθυνους να παρατείνουν το κλείσιμο μέχρι τα μέσα Απριλίου. Παράλληλα, η Ferrari προετοίμασε μια σειρά από μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές των υγειονομικών αρχών στην Ιταλία.

Οι εργαζόμενοι της Ferrari και οι οικογένειές τους θα μπορούν εθελοντικά να κάνουν ειδικές εξετάσεις για τον κορονοϊό, ενώ όσοι νοσήσουν θα έχουν πρόσβαση σε μια εφαρμογή για ιατρική βοήθεια και παρακολούθηση των συμπτωμάτων. Η εφαρμογή θα έχει επίσης τη δυνατότητα ιχνηλάτησης των επαφών του ασθενή για αποφυγή περαιτέρω διασποράς του ιού, ενώ θα μοιράζεται τα δεδομένα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές. 

Όποιος βρεθεί θετικός στον ιό, θα έχει πρόσβαση σε δωρεάν ασφάλιση και υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης, ενώ αν χρειαστεί θα του παραχωρηθεί κατάλληλος χώρος για απομόνωση. Εκεί θα παρακολουθείται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και θα έχει πρόσβαση τον απαραίτητο εξοπλισμό για την κατ οίκον νοσηλεία του.

Σε επιστολή προς τους μετόχους, ο πρόεδρος της Ferrari, John Elkann, αναφέρει πως η εφαρμογή θα σέβεται τους νόμους για την προστασία προσωπικών δεδομένων, και πως είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την παρακολούθηση των νέων μολύνσεων μέσα στην οικογένεια εργαζομένων της εταιρείας.

[Πηγή: Carbuzz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube