Επίσημο: Ferrari F8 Spider [video]

Επίσημο: Ferrari F8 Spider [video]

Η ανοιχτή έκδοση της F8 Tributo με απόδοση εφάμιλλη της Pista.

Η Ferrari παρουσίασε την κεντρομήχανη F8 Spider, την ανοιχτή έκδοση της F8 Tributo με V8 κινητήρα και σκληρή αναδιπλούμενη οροφή.

Ferrari F8 Spider

H F8 Spider ξεχωρίζει από την Tibuto στο άνω και πίσω τμήμα που έχει ανασχεδιαστεί για να φιλοξενήσει την ηλεκτρικά αναδιπλούμενη μεταλλική οροφή. Το γυάλινο κάλυμμα του κινητήρα έχει δώσει τη θέση του σε δύο αεραγωγούς και δύο αψίδες που υψώνονται πίσω από τα προσκέφαλα των καθισμάτων. Η οροφή ανοίγει αυτόματα σε 14" ενώ μπορεί να ανοίξει/κλείσει σε ταχύτητες μέχρι 45 km/h.

Κατά τα άλλα η εικόνα είναι γνώριμη, με τους αεραγωγούς τύπου S-Duct και τα χαρακτηριστικά πτερύγια στον εμπρός προφυλακτήρα, τα επιθετικά φώτα LED, τις ψηλά τοποθετημένες πλευρικές εισαγωγές αέρα, την ενεργή αεροτομή στο πίσω μέρος που σκεπάζει τα τέσσερα στρογγυλά φώτα, τη διπλή απόληξη της εξάτμισης και τον μεγάλο διαχύτη.

Η καμπίνα προέρχεται αυτούσια από την F8 Spider με το λιτό σχεδιασμό, τα υλικά υψηλής ποιότητας, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνη 7" μπροστά από το συνοδηγό.

Ferrari

Το νέο μοντέλο ζυγίζει 1.400 kg, είναι δηλαδή 20 kg ελαφρύτερο από την απερχόμενη 488 Spider, και μόλις 20 kg βαρύτερο από την ακραία 488 Pista Spider.

Όπως και στην F8 Tributo, ο κεντρικά τοποθετημένος υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας 3,9 λίτρων αποδίδει 720 PS στις 8.000 rpm και 770 Nm στις 3.250 rpm. Αυτό σημαίνει πως είναι ισχυρότερος κατά 50 PS σε σύγκριση με την 488 Spider, ισοφαρίζοντας την 488 Pista Spider. Το σύστημα εισαγωγής του κινητήρα προέρχεται απευθείας από την αγωνιστική 488 Challenge, όπως και η πολλαπλή εξαγωγής που είναι κατασκευασμένη από το πανάλαφρο υλικό Iconel.

Ferrari

Χάρη σε όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα με τα οποία εξοπλίζεται η F8 Spider, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 2,9", τα 0-200 km/h έρχονται σε 8,2" και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 340 km/h - μια τιμή ιδιαίτερα υψηλή για ανοικτό μοντέλο.

Η Ferrari δεν ανακοίνωσε την τιμή του μοντέλου η οποία αναμένεται να είναι αυξημένη σε σύγκριση με την κλειστή έκδοση.

Η F8 Spider δεν είναι το μοναδικό νέο μοντέλο που θα παρουσιάσει η Ferrari αυτές τις μέρες καθώς πολύ σύντομα αναμένουμε και την πρεμιέρα της 812 GTS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube