Επίσημο: Ferrari Roma

Επίσημο: Ferrari Roma

"la Nuova Dolce Vita" από τη Ρώμη με αγάπη.

Τη Ρώμη επέλεξε η Ferrari για να παρουσιάσει το νέο της μοντέλο με το όνομα Roma - ένα εμπροσθιομήχανο  και πισωκίνητο 2+2 coupé το οποίο ουσιαστικά αποτελεί την κλειστή έκδοση της Portofino.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε τη Ferrari Portofino

Όπως αναφέρει η ιταλική εταιρεία, η Roma εκφράζει τη σύγχρονη έννοια της "Dolce Vita", συνδυάζοντας αρμονικές γραμμές με κορυφαίες επιδόσεις για την κατηγορία της. Για τη δημιουργία της, οι σχεδιαστές της Ferrari πήραν έμπνευση από τον τρόπο ζωής που χαρακτήριζε την ιταλική πρωτεύουσα τις δεκαετίες του '50 και του '60.

Ferrari Roma

Το σπορ coupé έχει μήκος 4656 mm, πλάτος 1974 mm, ύψος 1301 mm και μεταξόνιο 2670 mm - δηλαδή ταυτόσημο με αυτό της Portofino στην οποία βασίζεται. Η Roma έχει λιτό σχεδιασμό και παραδοσιακές αναλογίες grand tourer. Το αιχμηρό ρύγχος παραπέμπει σε μοντέλα της Ferrari από το παρελθόν, με μια μάλλον ασυνήθιστη διαμόρφωση της γρίλιας, λεπτές λωρίδες LED στη μέση των φωτιστικών σωμάτων και ένα μεγάλο σπλίτερ στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα. Στην ουρά τα τετραπλά φώτα έχουν το ελάχιστον δυνατό πάχος ενώ το παρόν δηλώνουν και οι τέσσερις στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης που βρίσκονται εκατέρωθεν του διαχύτη.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας χωρητικότητας 3.855 cc με απόδοση 620 PS (+20 PS σε σχέση με την Portofino) και 760 Nm ροπής ο οποίος συνεργάζεται με το νέο αυτόματο κιβώτιο DCT 8 σχέσεων που εγκαινίασε η SF90 Stradale. Αυτό σημαίνει πως το όχημα βάρους 1.472 kg επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 3,4" και από τα 0-200 km/h σε 9,3". Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η τελική ταχύτητα του μοντέλου αγγίζει τα 320 km/h.

Ferrari Roma

Στην καμπίνα, καμπύλες γραμμές χωρίζουν τον οδηγό από τον συνοδηγό. Εκτός από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την κεντρική οθόνη αφής με κάθετη διάταξη που ενσωματώνεται στη λεπτή κεντρική κονσόλα, υπάρχει και μια τρίτη οθόνη μπροστά από το συνοδηγό (όπως μας έχει συνηθίσει η Ferrari σε όλα τα σύγχρονα μοντέλα της).

Το πέμπτο κατά σειρά νέο μοντέλο από το Maranello μέσα στο 2019 μετά από τις F8 TributoSF90 StradaleF8 Spider και 812 GTS, ίσως αποτελεί ένα άνοιγμα στο άνω άκρο της κατηγορίας των sportscars, κοιτάζοντας στα μάτια τις κορυφαίες εκδόσεις των Aston Martin Vantage, Porsche 911 και Mercedes-AMG GT. Η Ferrari δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες για την τιμή της Roma η οποία αναμένεται να βρίσκεται κοντά σε αυτήν της συγγενικής Portofino.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube