Έρχονται έξι νέα ηλεκτρικά μοντέλα από τη Škoda

Έρχονται έξι νέα ηλεκτρικά μοντέλα από τη Škoda

Η Škoda οδεύει ολοταχώς προς την ηλεκτροκίνηση δίνοντας μας μια πρώτη γεύση από τα έξι νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα λανσάρει μέχρι το 2026.

Η Škoda άνοιξε τα χαρτιά της και έδωσε πληροφορίες για τα έξι νέα ηλεκτρικά μοντέλα που έχει σκοπό να λανσάρει μέχρι το 2026.

Ξεκινώντας από το 2024, πρεμιέρα θα κάνει το νέο Elroq που με μήκος 4,5 m θα αποτελέσει τον ηλεκτρικό διάδοχο του Κaroq. Το 2025, τα Εnyaq και Enyaq Coupé θα περάσουν στη δεύτερη γενιά τους με πολλές βελτιώσεις, υιοθετώντας τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας. Τα δύο μοντέλα θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της μάρκας στη Mladá Boleslav της Τσεχίας.

Škoda

Την ίδια χρονιά, θα κάνει ντεμπούτο το μικρότερο και πιο προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο της Škoda με τιμή εκκίνησης κοντά στις €25.000. Θα κατασκευάζεται στην Ισπανία πλάι στα αδελφά μοντέλα των SEAT και VW, με SUV σχεδιαστικές επιρροές και μήκος 4,1 m. Παρά το μικρό του μέγεθος η Škoda υπόσχεται ότι θα προσφέρει όγκο χώρου αποσκευών όσο το μεγαλύτερο Scala.

To 2026, θα υποδεχθούμε ένα «Combi» με μήκος 4,7 m που θα συνεχίσει την μακροχρόνια επιτυχία της μάρκας στα οικογενειακά στέισον μοντέλα. Μέσα στο ίδιο έτος, ντεμπούτο θα κάνει ένα ιδιαίτερα ευρύχωρο 7θέσιο SUV μήκους 4,9 m, που θα βασίζεται στο Vision 7S concept.

Škoda

Για να μπουν τα έξι νέα ηλεκτρικά μοντέλα στην παραγωγή το γκρουπ VW θα επενδύσει μέχρι το 2027 €5,6 δισ. Την ίδια στιγμή, η Škoda επιθυμεί μέχρι το τέλος της δεκαετίας το 70% των πωλήσεων της να αφορούν ηλεκτρικά μοντέλα.

Όσο για τα συμβατικά της μοντέλα, το 2023 θα ανανεωθούν τα Kamiq και Scala. Επιπλέον, μέχρι το τέλος του έτους θα παρουσιαστεί η νέα γενιά του Kodiaq και του Superb με το τελευταίο να είναι διαθέσιμο σε στέισον και σεντάν αμάξωμα. Και τα δύο νέα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα με σύνολα βενζίνης, ντίζελ και ως plug-in υβριδικά. Τέλος, το 2024 θα φρεσκαριστεί το Octavia.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube