Škoda Vision 7S: Ένα 7θέσιο ηλεκτρικό με 600 km αυτονομίας

Škoda Vision 7S: Ένα 7θέσιο ηλεκτρικό με 600 km αυτονομίας

Η Škoda παρουσίασε το πρωτότυπο Vision 7S, ένα ηλεκτρικό 7θέσιο με περισσότερα από 600 km αυτονομίας, που μας παρουσιάζει παράλληλα τη νέα της σχεδιαστική γλώσσα, η οποία θα υιοθετηθεί σε όλα τα μελλοντικά της μοντέλα.

O Τσέχος κατασκευαστής παρουσίασε το Škoda Vision 7S, ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο με πρωτοποριακή 7θέσια διάταξη στο εσωτερικό του και περισσότερα από 600 km αυτονομίας χάρη σε μια μπαταρία χωρητικότητας 89 kWh. H τελευταία, έχει δυνατότητα φόρτισης με ισχύ έως και 200 kW.

Παράλληλα, το νέο πρωτότυπο μας παρουσιάζει και τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας που θα υιοθετηθεί σταδιακά στο μέλλον από όλα τα μοντέλα που θα συνθέτουν την γκάμα της.

Τo Vision 7S είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που στο εμπρός μέρος φοράει τη μάσκα σχεδίασης Tech-Deck Face που ξεχωρίζει από τον μεγάλο προφυλακτήρα και τους επτά κάθετους αεραγωγούς, με εκείνον στο κέντρο να είναι βαμμένος σε πορτοκαλί απόχρωση.

Škoda Vision 7S concept

Επιπλέον, μεγάλο ποσοστό της μάσκας καλύπτεται από μαύρο πλαστικό και την αλουμινένια γλίστρα. Η μαύρη λεπτή γρίλια πλαισιώνεται από τους προβολείς σχήματος «Τ».

Την ίδια σχεδιαστική λογική ακολουθεί και το πίσω μέρος, με τα φώτα να είναι σε σχήμα «Τ», την αλουμινένια γλίστρα, και την αεροτομή στην οροφή να προσθέτει μια σπορτίφ πινελιά. Το ηλεκτρικό SUV, πατάει στο δρόμο με ζάντες 22" και είναι το πρώτο μοντέλο της Škoda βαμμένο σε ματ χρώμα.

Η έκδοση παραγωγής του Škoda Vision 7S έχει προγραμματιστεί να μπει στην παραγωγή και να κυκλοφορήσει στις αγορές το 2026.

Ανοίγοντας τις suicide doors περνάμε στο μίνιμαλ σχεδίασης εσωτερικό που μπορεί να φιλοξενήσει έως και επτά επιβάτες σε τρεις σειρές καθισμάτων και ένα παιδικό κάθισμα στο κέντρο της καμπίνας.

Παράλληλα, το ευρύχωρο εσωτερικό κάνει σε μεγάλο ποσοστό χρήση βιώσιμων υλικών. Για παράδειγμα, το πάτωμα είναι φτιαγμένο από ανακυκλωμένα ελαστικά και το ύφασμα προέρχεται από ανακυκλωμένο νήμα πολυεστέρα.

Škoda Vision 7S concept

Ο πίνακας οργάνων, έχει οριζόντιο προσανατολισμό, ενώ είναι τοποθετημένος αρκετά μπροστά, στη βάση του παρμπρίζ. Αντίστοιχα ξεχωρίζει και η οθόνη του infotainment. Χορταστική σε διαστάσεις, διαθέτει κατακόρυφη διάταξη -για πρώτη φορά στη γκάμα της Škoda- και είναι τοποθετημένη αρκετά ψηλά, σε σχέση με το τιμόνι.  

Η έκδοση παραγωγής του Škoda Vision 7S αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2026 και θα βασίζεται στην ΜΕΒ πλατφόρμα του γκρουπ VW.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube