node/35695

Επίσημο: Νέο Peugeot 2008 [video]

Η Peugeot αποκάλυψε επίσημα το 2008, δίνοντας στο μικρό SUV της τον οικείο πια οικογενειακό αέρα στην κατηγορία, εξ ου και το αυτοκίνητο μοιάζει όπως ένα 3008 σε σμίκρυνση.

Με λανσάρισμα πριν από έξι χρόνια, το 2013, το Peugeot 2008 εξελίχτηκε στην εθνική αγορά του ως ένα από τα αγαπημένα αστικά crossover των Γάλλων. Σημαντική βέβαια επιτυχία κατέγραψε και στη χώρα μας, τόσο στη λιανική όσο και στη αγορά της χρονομίσθωσης. 

Ύστερα λοιπόν από αυτήν την 6ετία, ήταν καιρός το αυτοκίνητο να δώσει τη σκυτάλη σε μια ολοκαίνουργια, δεύτερη γενιά. Αλλά και με ένα στρατηγικό στόχο. Να αναλάβει την ευρωπαϊκή ηγεσία στα B-SUV που σήμερα κατέχεται από το Renault Captur, το οποίο οσονούπω επίσης περνά στη δεύτερη γενιά του. Έχουμε λοιπόν εμπρός μας μια προδιαγραφόμενη αδυσώπητη μάχη. Οπότε ας γνωρίσουμε επίσημα τον πρώτο μονομάχο, αυτόν από το Sochaux. 

Το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε, ανακαλύπτοντας για πρώτη φορά το νέο 2008 είναι ότι η Peugeot αποφάσισε μια στιλιστική ρήξη. Τέλος λοιπόν στο ψηλωμένο στέισον προς χάριν ενός πραγματικού SUV. Όπως καταλάβατε, το νέο 2008 αλλάζει εντελώς και υιοθετεί ένα στιλ πολύ πιο αθλητικό, πιο τυπικό SUV. Αυτό περνά μέσω του πιο οριζόντιου καπό, της ογκώδους, κατακόρυφης μάσκας και, φυσικά, με τροχούς μεγάλης διαμέτρου. Όπως ήταν αναμενόμενο, το νέο 2008 μοιράζεται στιλιστικές λύσεις με άλλα μοντέλα της φίρμας, όπως τα ίδια φώτα ημέρας με τα 208 και 508 ή τα πίσω φώτα που μοιάζουν πολύ με αυτά του 3008.

Peugeot 2008

Ωστόσο, το νέο γαλλικό SUV έχει ορισμένες ιδιαιτερότητες, όπως αυτές οι ακμές του αμαξώματος που σχηματίζουν τρίγωνα που φιγουράρουν στις εμπρός πόρτες, πίσω αλλά και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Ένα ιδιαίτερα γωνιώδες πίσω μέρος που φέρνει απόμακρα σε Toyota RAV 4. Τελικά όμως, το νέο 2008 μοιάζει αδιαμφισβήτητα με ένα 3008 υπό σμίκρυνση, με το γενικότερο σχέδιό του να χαρακτηρίζεται από την ψηλή βασική γραμμή.

Σε γενικές γραμμές, δεν μπορούμε να πούμε ότι οι σχεδιαστές του 2008 εμφορούντο από μεγάλη φαντασία, εκτός και αν βάλουμε στην εξίσωση τη μαύρη οροφή των ακριβών εκδόσεων και τις screenprinted πίσω κολόνες. Πρέπει ακόμα να προσθέσουμε όμως ότι εντυπωσιακή απόχρωση της καροσερί, που ονομάζεται «Orange fusion», είναι και το χρώμα λανσαρίσματος του 2008, οπότε και δεν θα χρεώνεται.

Peugeot 2008

Από την πλευρά των διαστάσεων, το 2008 έχει πλέον μήκος 4,3 m ή, αν θέλετε, 14 cm περισσότερο από την προηγούμενη γενιά. Σχεδόν τα μισά από αυτά, οι έξι πόντοι, πέρασαν και στο μεταξόνιο που έφτασε τα 2,6 m. Η μόνη διάσταση που πήρε την κατιούσα είναι το ύψος που χαμήλωσε κατά δύο πόντους, καθίζοντας το αυτοκίνητο πιο μπάνικα στο δρόμο. 

Καμπίνα σχεδόν παρόμοια με του 208
Περνώντας στην καμπίνα συναντάμε λιγότερο πρωτότυπη εικόνα, καθώς βρίσκουμε το ταμπλό του νέου 208: Νέα γενιά του i-cockpit που αποτελείται πάντα από το μικρό τιμόνι, 100% ψηφιακά όργανα αλλά για την περίπτωση 3D, πρεμιέρα για την κατηγορία των σουπερμίνι και B-SUV, και οθόνη αφής για τα multimedia που φτάνει σε διάμετρο μέχρι τις 10”. Η παρουσίαση διατηρεί ακόμα ένα αέρα πρωτοτυπίας και η ποιότητα φαίνεται να είναι παρούσα –τουλάχιστον στις φωτογραφίες, όπως συμβαίνει με τις τελευταίες παραγωγές του Sochaux που θέλει να φιγουράρει για premium μαζικός κατασκευαστής αλά Volkswagen.

Peugeot 2008

Όπως και στο σουπερμίνι της, η Peugeot έχει επεξεργαστεί τις πρακτικές πτυχές, περιλαμβανομένης μιας πρωτότυπης θήκης για το κινητό τηλέφωνο στο κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας που επέχει όμως και θέση επαγωγικής φόρτισής του. Πίσω, η φιλοξενία αναβαθμίστηκε ελαφρά, αλλά υπάρχει μια μικρή απογοήτευση όσον αφορά τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ που, με 434 lt, είναι μόλις δέκα λίτρα μεγαλύτερη από την απερχόμενη γενιά. Και μέτρια τιμή για την κατηγορία. Η ευθύνη για τη μικρή χωρητικότητα βαρύνει την προσεχή τοποθέτηση των μπαταριών κάτω από το πάτωμά του, κάτι που υποδεικνύει ότι και το ηλεκτρικό 2008 θα έχει την ίδια χωρητικότητα.

Peugeot 2008

Ο εξοπλισμός του 2008 θα διαμορφωθεί σε σχέση με αυτόν του 208, ο οποίος δεν επιδέχεται αρνητικής κριτικής. Θα είναι επομένως εξοπλισμένο με τα ίδια βοηθήματα οδήγησης με αυτά του 508: Ημιαυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2, προσαρμοζόμενο cruise control, διατήρηση πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας, βοήθημα 100% αυτόματου παρκαρίσματος, προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας και αναγνώριση σημάτων ΚΟΚ. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά ειδικά χαρακτηριστικά όπως η ηλιοροφή ή το ηχοσύστημα Focal, δύο συσκευές που δεν είναι διαθέσιμες στο 208.

Peugeot 2008

Για πρώτη φορά ηλεκτρικό
Κάτω από το καπό, όπως συμβαίνει και με το 208, η πρωτοτυπία του νέου 2008 προέρχεται από την εισαγωγή μιας 100% ηλεκτρικής εκδοχής στην γκάμα του. Μια πρεμιέρα σε SUV της Peugeot. Αυτό το e-2008 (που θα είναι το όνομά του) θα βρει στο δρόμο του το ηλεκτρικό Hyundai Kona, τη μόνη άλλη ηλεκτρική πρόταση στην κατηγορία. Θα κινείται από τον ίδιο σύστημα κίνησης με το e-208, δηλαδή ένα ηλεκτρομοτέρ 136 PS και 260 Nm, που τροφοδοτείται από μπαταρία 50kW/h, που με τη σειρά της του δίνει αυτονομία 310 km κατά WLTP.

Peugeot 2008

Η φόρτισή του θα διαρκεί 16 ώρες σε μια οικιακή πρίζα, μεταξύ 5h 15’ και 8h σε ένα wallbox ανάλογα με την ισχύ του, και 30 λεπτά θα είναι αρκετά για το 80% της μπαταρίας σε ένα ταχυφορτιστή με ισχύ 100 kW.

Peugeot 2008

Κατά τα λοιπά, έχουμε να κάνουμε με τα γνωστά θερμικά μοτέρ. Σχεδιασμένο στην ίδια πλατφόρμα με το 208, τη CMP, το 2008 θα φορέσει την πλειονότητα των κινητήρων του γαλλικού σουπερμίνι. Το ντίζελ θα βρίσκεται πάντα στον κατάλογο με τον κινητήρα BlueHdi σε δύο εκδόσεις ισχύος, 100 και 130 PS. Τρεις εκδόσεις ισχύος είναι επίσης παρούσες με τους Puretech 100, 130 και 155 PS που θα μπορούν να συνδυαστούν είτε με χειροκίνητο 6άρι είτε με αυτόματο EAT8.

Peugeot 2008

Δεδομένου ότι η Peugeot δεν θα δώσει το παρών στην ΙΑΑ 2109, τον Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη, θα πρέπει να περιμένουμε το τέλος του έτους για να ανακαλύψουμε το νέο 2008 στη λεπτομέρειά του. Οπότε και αναμένουμε τις πρώτες δοκιμές για τον Τύπο να ξεκινήσουν τον προσεχή Νοέμβριο. Αναμένουμε λοιπόν με αγωνία, αφενός το λανσάρισμα του νέου 2008 σε μέταλλο και αφετέρου το επίσημο λανσάρισμα του νέου Renault Captur. Το B-SUV του Ρόμβου θα κοιτάξει να διατηρήσει τον τίτλο του, αλλά η αντιπαράθεσή του με το νέο 2008 δεν θα είναι ανώδυνη, καθώς το B-SUV του Sochaux επικαλείται ισχυρά επιχειρήματα για να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία του. 

node/39618

Νέο Toyota RAV4 Hybrid Black Edition

Η πιο σκοτεινή έκδοση του Toyota RAV4 είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελία στην Ευρώπη.

Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Νέο Toyota RAV4 Hybrid Black Edition

Η Toyota παρουσίασε μια νέα έκδοση του RAV4 Hybrid για την αγορά της Ευρώπης με το όνομα Black Edition, η οποία θα κυκλοφορήσει από τον Οκτώβριο του 2020.

Όπως καταλαβαίνουμε από το όνομα, το Toyota RAV4 Hybrid Black Edition είναι κατάμαυρο. Πιο συγκεκριμένα, η εξωτερική απόχρωση Midnight Black συνδυάζεται με μαύρες λεπτομέρειες σε γρίλια, πλαστικά προστατευτικά, ποδιές στους προφυλακτήρες, καθρέφτες, φώτα και gloss black ζάντες 19".

Ακόμα και οι αισθητήρες intelligent Clearance Sonars είναι μαύροι, οπότε τα μοναδικά τμήματα με άλλη απόχρωση είναι τα πλαίσια των παραθύρων, τα εμβλήματα της Toyota και οι απολήξεις της εξάτμισης από χρώμιο.

Toyota RAV4

Στο εσωτερικό τα καθίσματα έχουν επενδύσεις από μαύρο συνθετικό δέρμα με γκρι ραφές, η οροφή είναι μαύρη όπως και οι υπόλοιπες επενδύσεις για το ταμπλό και τις πόρτες. Ο πλούσιος εξοπλισμός είναι ίδιος με της έκδοσης Style και περιλαμβάνει αισθητήρες παρκαρίσματος, κάμερα 360 μοιρών, ψηφιακό καθρέφτη, premium ήχοσύστημα της JBL με 9 ηχεία, infotainment με οθόνη αφής και υποστήριξη συνδεσιμότητας Apple CarPlay και Android Auto, θήκη ασύρματης φόρτισης smartphone και το πλούσιο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης Toyota Safety Sense

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Toyota Ευρώπης, το RAV4 Hybrid Black Edition είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία με τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο του 2020.

[Πηγή: Toyota]

node/39612

Ποια μοντέλα της Tesla είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα;

Μάθετε τα πάντα για τη γκάμα της Tesla η οποία έφτασε στη χώρα μας.

Κυριακή, 02 Αυγούστου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Ποια μοντέλα της Tesla είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα;

Η Tesla ανακοίνωσε τη διάθεση των μοντέλων της στην ελληνική αγορά μαζί με τον αντίστοιχο τιμοκατάλογο, ενώ παράλληλα ετοιμάζει κέντρο service στην Αθήνα και δίκτυο ταχυφορτιστών Supercharger.

Για αυτό το λόγο αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε τα τρία ηλεκτρικά μοντέλα της αμερικανικης εταιρείας που είναι ήδη διαθέσιμα στη χώρα μας, για εκείνους που δεν έχουν εξοικειωθεί ακόμα με τη γκάμα της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Tesla έφτασε στην Ελλάδα - Δείτε τις τιμές των μοντέλων της


Tesla Model 3 

Tesla Model 3

Το μικρότερο και πιο προσιτό μοντέλο της Tesla είναι το Model 3 που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2016. Είναι ένα τετράθυρο σεντάν που θα μπορούσε να τοποθετηθεί στην κατηγορία premium D-Segment από πλευράς διαστάσεων, με μήκος 4.690 mm, πλάτος 1.850 mm, ύψος 1.440 mm και μεταξόνιο 2.880 mm.

Η καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει έως 5 επιβάτες, ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 425 λίτρα (εμπρός και πίσω), ενώ στο λιττής σχεδίασης ταμπλό δεσπόζει μια μεγάλη οθόνη αφής 15" από την οποία είναι εφικτός ο έλεγχος όλων των λειτουργιών του οχήματος. Το πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού (προαιρετικά διατίθεται το προηγμένο σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Tesla Autopilot) χρησιμοποιεί πίσω, πλευρικές και μπροστινές κάμερες για θέαση 360 μοιρών, ένα ραντάρ και 12 αισθητήρες υπερήχων που διαβάζουν διαρκώς τον περιβάλλοντα χώρο.

Η έκδοση Standard Range Plus (τιμή €46.990) έχει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 238 PS και 450 Nm που στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς, και μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh που του χαρίζει αυτονομία 409 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση.

Η έκδοση Long Range (τιμή €55.990) έχει δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 351 PS και 510 Nm που στέλνουν τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς, ενώ η μεγαλύτερη μπαταρία 72 kWh της χαρίζει αυτονομία 560 km (WLTP).

Τέλος, υπάρχει και η έκδοση Performance (τιμή €61.990) με δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 480 PS και 639 Nm που χαρίζουν κορυφαίες επιδόσεις. Το τετρακίνητο μοντέλο επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 3,4" και έχει τελική ταχύτητα 261 km/h. Η μεγάλη μπαταρία 72 kWh προσφέρει αυτονομία 530 km.


Tesla Model S

Tesla Model S

Τo Model S είναι ένα μοντέλο σταθμός για την Tesla καθώς με τις πωλήσεις του την έβαλε για τα καλά στον παγκόσμιο χάρτη. Το ηλεκτρικό πεντάθυρο μοντέλο με σιλουέτα τριών όγκων που παραπέμπει σε σεντάν, πρωτοπαρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου το 2009 και σε μορφή παραγωγής το 2012. Έκτοτε, δέχθηκε διαρκείς αναβαθμίσεις όσον αφορά το λογισμικό, τη σχεδίαση, την αυτονομία και τα μηχανικά του μέρη, με σημαντικότερο το facelift του 2016. Από πλευράς διαστάσεων, το μοντέλο έχει μήκος 4.970 mm, πλάτος 1.964 mm, ύψος 1.445 mm και μεταξόνιο 2.960 mm.

Η καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει 5 επιβάτες (+2 θέσεις για παιδιά στο πορτ παγκάζ), οι χώροι αποσκευών εμπρός και πίσω έχουν συνολικό μέγεθος 894 λίτρων. Στο ταμπλό πρωταγωνιστεί η οθόνη 17" που μοιάζει με γιγαντιαίο τάμπλετ και δίνει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του οχήματος. Το πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού (προαιρετικά διατίθεται το προηγμένο σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Tesla Autopilot) χρησιμοποιεί πίσω, πλευρικές και μπροστινές κάμερες για θέαση 360 μοιρών, ένα ραντάρ και 12 αισθητήρες υπερήχων που διαβάζουν διαρκώς τον περιβάλλοντα χώρο.

Η έκδοση Model S Long Range (τιμή €84.990) είναι από τα ηλεκτρικά μοντέλα με τις μεγαλύτερες αυτονομίες στον κόσμο καθώς μπορεί να καλύψει 610 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση χάρη στη μεγάλη μπαταρία 100 kWh και το αποδοτικό σύστημα κίνησης (στις ΗΠΑ διατίθεται και η έκδοση Long Range Plus με ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία). Έχει δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 421 PS που στέλνουν τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς. Η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί 3,8" και η τελική αγγίζει τα 261 km/h.

Η κορυφαία τετρακίνητη έκδοση Model S Performance (τιμή €100.990) έχει ακόμα ισχυρότερους ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 610 PS. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα σεντάν με εκκρηκτικές επιδόσεις που παραπέμπουν σε υπεραυτοκίνητο, καθώς ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-100 km/h σε 2,5" και έχει τελική ταχύτητα 261 km/h.


Tesla Model X

Tesla Model X

Το μεγάλο SUV της Tesla με το όνομα Model X βασίζεται στα μηχανικά μέρη του Model S όμως έχει σημαντικά ψηλότερο πεντάθυρο αμάξωμα με πόρτες Falcon WIng που ανοίγουν προς τα πάνω και προσφέρουν άνετη πρόσβαση στο εσωτερικό. Το Model X παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου το 2012 με την έκδοση παραγωγής να ακολουθεί το 2015. Όπως και το συγγενικό Model S, το Model X δέχθηκε μια σειρά από αναβαθμίσεις στη διάρκεια της ζωής του που το έκαναν ολοένα και καλύτερο σε όλους τους τομείς. Από πλευράς διαστάσεων, το μοντέλο έχει μήκος 5.052 mm, πλάτος 1.999 mm, ύψος 1.684 mm και μεταξόνιο 2.965 mm.

Η καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει έως 7 επιβάτες σε τρεις σειρές καθισμάτων, ενώ ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 2.487 λίτρα με την αναδίπλωση των καθισμάτων (διθέσια διάταξη) συμπεριλαμβανομένης και της θήκης κάτω από το εμπρός καπό. Το ταμπλό προέρχεται αυτούσιο από το Model S με την οθόνη αφής 17" σε όρθια διάταξη. Το πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού (προαιρετικά διατίθεται το προηγμένο σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Tesla Autopilot) χρησιμοποιεί πίσω, πλευρικές και μπροστινές κάμερες για θέαση 360 μοιρών, ένα ραντάρ και 12 αισθητήρες υπερήχων που διαβάζουν διαρκώς τον περιβάλλοντα χώρο.

Η έκδοση Model X Long Range (τιμή €90.990) εξοπλίζεται με μπαταρία 100 kWh που προσφέρει αυτονομία 505 km. Έχει δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 421 PS που στέλνουν τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,6" και τελική 250 km/h.

Τέλος, υπάρχει και η κορυφαία τετρακίνητη έκδοση Model X Performance (τιμή €106.990) με ακόμα ισχυρότερους ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 610 PS. Η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί μόλις 2,8" (χρόνος ρεκόρ για την κατηγορία των SUV) και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 261 km/h. Εδώ, η μπαταρία 100 kWh προσφέρει αυτονομία 485 km.


Ποια άλλα μοντέλα της Tesla θα δούμε στο μέλλον;

Tesla

Εκτός από τη γκάμα μοντέλων που ήρθε στην Ελλάδα, η Tesla έχει παρουσιάσει το Model Y - δηλαδή την αντίστοιχη SUV έκδοση του Model 3 - το οποίο κυκλοφορεί ήδη στις ΗΠΑ ενώ αναμένεται να έρθει και στην Ευρώπη το επόμενο διάστημα.

Επιπλέον, από το 2017 η εταιρεία έχει ανακοινώσει το ηλεκτρικό φορτηγό Tesla Semi με αυτονομία πάνω από 800 km που βρίσκεται ακόμα σε φάση δοκιμών εξέλιξης, αλλά και το διθέσιο σπορστκαρ Tesla Roadster που θα έχει επιτάχυνση 0-96 km/h σε 1,9" και αυτονομία 1.000 km (!)

Τέλος, η Tesla φαίνεται πως ετοιμάζει και ένα μικρότερο και πιο προσιτό μοντέλο που θα επεκτείνει τη γκάμα της προς τα κάτω, πιθανότατα στην κατηγορία των ηλεκτρικών μικρομεσαίων χατσμπακ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Tesla πατώντας εδώ.