node/35636

Φιλτράρισμα! Αυτό είναι το νέο Renault Captur! [video]

Η δεύτερη γενιά του Captur αποκαλύφθηκε. Το «φίλτρο» μας έδωσε τον εξωτερικό σχεδιασμό του Renault, που έρχεται με νέα χαρακτηριστικά, νέα πλατφόρμα, νέο τεχνολογικό εξοπλισμό και αναβαθμισμένη γκάμα.

Φιλτραρισμένο! Αυτή είναι η λέξη για την αποκάλυψη του εξωτερικού σχεδιασμού που σηματοδοτεί και τη γενεαλογική αλλαγή του Renault Captur. Το δημοφιλές B-SUV του Γάλλου κατασκευαστή αποκαλύφθηκε χάρη σε μια διαρροή που έχει τρέξει ως wildfire μέσω των κοινωνικών δικτύων, και στη συνέχεια με video στο φόρουμ Worldscoop. Το SUV της Renault «Made in Spain», μιας και κατασκευάζεται σε αυτή τη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου, θα υποστεί μια αξιοσημείωτη εξέλιξη με την άφιξη της δεύτερης γενιάς. Βρισκόμαστε εμπρός σε έναν από τους κύριους πυλώνες του Γάλλου κατασκευαστή, οπότε και η άφιξη μιας νέας γενιάς προκαλεί μεγάλη προσδοκία.

Στην εικόνα που σας δείχνουμε μπορούμε όμως να το δούμε τελείως «εκτεθειμένο» ή, τουλάχιστον, σε μεγάλο μέρος του εξωτερικού σχεδιασμού του. Καθώς, τόσο το εμπρός όσο και το πλευρικό μέρος του αυτοκινήτου είναι ξεκάθαρα. Από την άλλη είναι επίσης ορατό ότι δεν παρουσιάζει μεγάλες εκπλήξεις, καθώς αντανακλά τη φιλοσοφία σχεδιασμού που εφαρμόζει η Renault στα πρόσφατα μοντέλα της. Αλλά όσον αφορά το αυτοκίνητο που μπορούμε να δούμε σήμερα στις αντιπροσωπείες, οι διαφορές είναι αξιοσημείωτες.

Ας ξεκινήσουμε από τα νέα εμπρός φανάρια, όπου είναι ενσωματωμένα τα φώτα ημέρας LED, σχηματίζοντας τη χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή «C» της φίρμας. Φυσικά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε από τις παρατηρήσεις μας τον νέο προφυλακτήρα και την κάτω γρίλια της μάσκας, καθώς και τους προβολείς ομίχλης. Πλευρικά, βλέπουμε την πίσω κολόνα με νέα μοτίβα και σχήματα που βοηθούν στην ανάδειξη μιας πιο φρέσκιας, σύγχρονης και δυναμικής εικόνας.

Renault Captur 2020

Το νέο Renault Captur όμως δεν αποτελεί απλώς μια αισθητική εξέλιξη του υφιστάμενου μοντέλου, αλλά έρχεται φορτωμένο με σημαντικές καινοτομίες. Η πρώτη αφορά τη βάση του, καθώς κάνει χρήση της πλατφόρμας CMF-B, της ίδιας αρχιτεκτονικής που χρησιμοποιεί το νέο Renault Clio που αναμένουμε να φτάσει στην ελληνική αγορά. Αυτή η αρχιτεκτονική είναι το κλειδί για τη βελτίωση του χώρου στον θάλαμο επιβατών και για την αύξηση της χωρητικότητας του πορτμπαγκάζ.

Στο εσωτερικό, η εξέλιξη θα επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στον τεχνολογικό εξοπλισμό, όπου θα λανσαριστεί μια νέα οθόνη αφής με γενναιόδωρη διάμετρο, αλλά και θα υπάρχει η δυνατότητα για έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων. Το νέο σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας θα παρέχει πρόσβαση σε μια ολόκληρη σειρά ψηφιακών υπηρεσιών. Και αν αυτά δεν σας ακούγονται αρκετά, το νέο Captur θα ενσωματώνει, στάνταρ ή έξτρα, πολλά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Ψαύοντας το μηχανολογικό κομμάτι, να πούμε ότι θα εξακολουθήσει να είναι διαθέσιμη μια γκάμα αποτελούμενη από βενζινοκινητήρες και τουρμποντίζελ. Μία από τις μεγάλες καινοτομίες σε αυτή την πτυχή θα είναι μια επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση που ονομάζεται «e-Tech». Υπάρχει επίσης στην ημερήσια διάταξη μια έκδοση μιας συγκεκριμένης σπορ εκδοχής του αυτοκινήτου που ονομάζεται RS Line και της οποίας η ισχύς θα είναι πάνω από 150 άλογα.

node/39720
BMW M3 Touring MY2022

Η BMW επιβεβαιώνει την M3 Touring

Χρειάστηκαν σχεδόν 30 χρόνια για την BMW να διαβεί το Ρουβίκωνα: Είναι πλέον επίσημο, η M3 Touring θα δει το φως της παραγωγής. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό εξέλιξη και θα φορέσει το μοτέρ S58 με 510 PS.

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 | Επικοινωνία

Η BMW επιβεβαιώνει την M3 Touring

Κανένας πια δεν το θεωρούσε πιθανό, σε σημείο μάλιστα κάποιοι να σκέφτονται να φτιάξουν μια «δικιά» τους M3 Touring. Η BMW αρνιόταν εδώ και χρόνια, από καταβολής του μοντέλου, να φτιάξει μια στέισον M3, χωρίς να επικαλείται κάποια δικαιολογία που να ευσταθεί. Αλλά το 2020 είναι η χρονιά που οι φαν του Μονάχου, της M3 και του συγκεκριμένου τύπου αμαξώματος, μπορούν να βάλουν ένα «τικ» στο δελτίο με τα «αιτήματά» τους. Η BMW σήμερα επιβεβαίωσε τη φήμη στην οποία είχαμε αναφερθεί πριν από δύο ημέρες: Η M3 Touring βρίσκεται υπό εξέλιξη.

«Τι θα λέγατε για ένα πολύ μεγάλο, πολύ σπονδυλωτό χώρο αποσκευών σε ένα σπορ αυτοκίνητο υψηλής απόδοσης;» διερωτάται η BMW στο δελτίο Τύπου της. Οι πελάτες της κατηγορίας, που βρίσκονται κυρίως σε αγορές που ενδιαφέρονται για στέισον (Γερμανία, Ελβετία, Σκανδιναβία), θα αποκριθούν ότι είναι σαφώς ευχαριστημένοι, αλλά θα πρέπει και να είναι υπομονετικοί.

Προφανώς θα προσπεράσουμε το μοναδικό πρωτότυπο Touring της M3 E46 που κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’00. Αυτή τη φορά, είμαστε εμπρός σε ένα μοντέλο παραγωγής που, ωστόσο, δεν λανσαριστεί εμπορικά πριν από το 2022. Μέχρι τότε, η BMW διασφαλίζει τον απαιτούμενο χρόνο για να λανσάρει τις νέες M3 και M4. Η M3 Touring θα μοιράζεται όμως τον κινητήρα με τα πιο κλασικά αδέρφια της, δηλαδή τη υφιστάμενη μονάδα S58 που υπάρχει ήδη κάτω από το καπό των X3 και X4 M, με 510 ίππους.

node/39718

Πρωτόγνωρο επίπεδο άνεσης στην καμπίνα της νέας Mercedes-Benz S-Class

Οι νέες εικόνες δείχνουν πως ο συνδυασμός σχεδίασης και τεχνολογίας θα είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί μέχρι σήμερα.

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 | Αργύρης Τούντας Επικοινωνία

Πρωτόγνωρο επίπεδο άνεσης στην καμπίνα της νέας Mercedes-Benz S-Class

Με το ντεμπούτο της να είναι προγραμματισμένο για το Σεπτέμβριο, η Mercedes-Benz έχτισε σοφά τη σταδιακή αποκάλυψη των βασικών στοιχείων της. Τώρα σειρά είχαν εικόνες από το εσωτερικό, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία είναι «κάτι άλλο» από ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Για την ακρίβεια το χαρακτηρίζει ως ένα καταφύγιο μεταξύ του σπιτιού και του γραφείου, το οποίο αποτελεί την αποθέωση του «Luxury & well-being». Έχοντας σχεδιαστεί λαμβάνοντας εξίσου υπ’ όψη εκείνους που κάθονται στα εμπρός και στα πίσω καθίσματα, η καμπίνα της νέας S-Class χρησιμοποιεί τη δεύτερη γενιά του διαδραστικού συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX. Και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως η εικόνα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, με έως πέντε οθόνες εκ των οποίων εκείνη που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό είναι τοποθετημένη κατακόρυφα. Υπάρχουν επίσης στοιχεία από εσωτερικούς χώρους σπιτιών, γραφείων αλλά και σκαφών, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τα υλικά, αρκεί να αναφέρουμε πως θα υπάρχει επιλογή έως και για ξύλο με ανοιχτούς πόρους και ενθέσεις από πραγματικό αλουμίνιο.

Ο ατμοσφαιρικός εσωτερικός φωτισμός έχει ενσωματωθεί στον έλεγχο Energizing Comfort, με 250 LEDs να είναι τοποθετημένες σε απόσταση 1,6 cm και να λειτουργούν σε συχνότητα 25 Hz, ελεγχόμενες σε πραγματικό χρόνο μέσω CAN data bus. Επιπλέον η ολιστική «Fit & Healthy» προσέγγιση φροντίζει ώστε το περιβάλλον να προσφέρει πάντα αυτό που χρειάζονται οι επιβάτες. Για παράδειγμα να σε τονώνει εάν αντιλαμβάνεται πως είσαι κουρασμένος ή να σε χαλαρώνει εάν βλέπει πως είσαι στρεσαρισμένος. Τα δεδομένα για να φτάσει σε αυτά τα συμπεράσματα τα συλλέγει σε συνεργασία με ειδικές εφαρμογές smartphone και wearables συσκευές.

Mercedes-Benz S-Class

Η τελευταία λέξη της εξέλιξης υπάρχει και στα καθίσματα, τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με τη σχεδίασή τους, όσο και με τις λειτουργίες τους. Για παράδειγμα υπάρχει δυνατότητα αυτόματης ρύθμισης (!) εάν απλώς εισάγεις στο MBUX το ύψος σου, καθώς και προγράμματα μασάζ ανάλογα με το εάν η διαδρομή είναι σύντομη, μέτρια ή μεγάλη. Με την ενεργοποίηση του συστήματος Energizing μάλιστα, οι ρυθμίσεις του καθίσματος αλλάζουν ελαφρώς για λίγο, προκειμένου το σώμα να ξεπιαστεί. Είναι περιττό να αναφέρουμε πως η θέση οδήγησης είναι μελετημένη ώστε να κουμπώνει τέλεια σε κάθε σώμα και δέχεται τις μικρορυθμίσεις που χρειάζεται ακόμα και ο πιο απαιτητικός.

Ασφαλώς, όλα τα παραπάνω συστήματα λειτουργούν σε πλήρη αρμονία με το MBUX, ώστε κάθε φράση προς το αυτοκίνητο να ερμηνεύεται με το σωστό τρόπο. Για παράδειγμα εάν ο οδηγός πει «είμαι κουρασμένος» τότε ενεργοποιείται αυτόματα ένα «Energizing» πρόγραμμα για να τον τονώσει. Και εάν ένας επιβάτης πει το ίδιο, τότε ενεργοποιείται διαφορετικό πρόγραμμα για τη δική του ευεξία.

Mercedes-Benz S-Class

Μέρος των αναβαθμίσεων του MBUX αφορά και στην προστασία απέναντι σε επιθέσεις, ενώ για μερικές ειδικές ρυθμίσεις και λειτουργίες όπως οι ηλεκτρονικές πληρωμές θα απαιτείται η αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος, προσώπου ή φωνής.
Ενδεικτικό της προσοχής στην λεπτομέρεια είναι και το νέο σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα, το οποίο σύμφωνα με την Mercedes-Benz είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό απέναντι στη σκόνη, τη γύρη και τις οσμές. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τον κορυφαίο δείκτη NVH του νέου μοντέλου αλλά και το σύστημα ανάρτησης E-Active Body Control που απομονώνει όσο γίνεται την καμπίνα από το ανάγλυφο του δρόμου, υπόσχονται πως η ποιότητα κύλισης της νέας S-Class θα θέσει νέα δεδομένα στην αυτοκινητοβιομηχανία.