node/35636

Φιλτράρισμα! Αυτό είναι το νέο Renault Captur! [video]

Η δεύτερη γενιά του Captur αποκαλύφθηκε. Το «φίλτρο» μας έδωσε τον εξωτερικό σχεδιασμό του Renault, που έρχεται με νέα χαρακτηριστικά, νέα πλατφόρμα, νέο τεχνολογικό εξοπλισμό και αναβαθμισμένη γκάμα.

Φιλτραρισμένο! Αυτή είναι η λέξη για την αποκάλυψη του εξωτερικού σχεδιασμού που σηματοδοτεί και τη γενεαλογική αλλαγή του Renault Captur. Το δημοφιλές B-SUV του Γάλλου κατασκευαστή αποκαλύφθηκε χάρη σε μια διαρροή που έχει τρέξει ως wildfire μέσω των κοινωνικών δικτύων, και στη συνέχεια με video στο φόρουμ Worldscoop. Το SUV της Renault «Made in Spain», μιας και κατασκευάζεται σε αυτή τη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου, θα υποστεί μια αξιοσημείωτη εξέλιξη με την άφιξη της δεύτερης γενιάς. Βρισκόμαστε εμπρός σε έναν από τους κύριους πυλώνες του Γάλλου κατασκευαστή, οπότε και η άφιξη μιας νέας γενιάς προκαλεί μεγάλη προσδοκία.

Στην εικόνα που σας δείχνουμε μπορούμε όμως να το δούμε τελείως «εκτεθειμένο» ή, τουλάχιστον, σε μεγάλο μέρος του εξωτερικού σχεδιασμού του. Καθώς, τόσο το εμπρός όσο και το πλευρικό μέρος του αυτοκινήτου είναι ξεκάθαρα. Από την άλλη είναι επίσης ορατό ότι δεν παρουσιάζει μεγάλες εκπλήξεις, καθώς αντανακλά τη φιλοσοφία σχεδιασμού που εφαρμόζει η Renault στα πρόσφατα μοντέλα της. Αλλά όσον αφορά το αυτοκίνητο που μπορούμε να δούμε σήμερα στις αντιπροσωπείες, οι διαφορές είναι αξιοσημείωτες.

Ας ξεκινήσουμε από τα νέα εμπρός φανάρια, όπου είναι ενσωματωμένα τα φώτα ημέρας LED, σχηματίζοντας τη χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή «C» της φίρμας. Φυσικά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε από τις παρατηρήσεις μας τον νέο προφυλακτήρα και την κάτω γρίλια της μάσκας, καθώς και τους προβολείς ομίχλης. Πλευρικά, βλέπουμε την πίσω κολόνα με νέα μοτίβα και σχήματα που βοηθούν στην ανάδειξη μιας πιο φρέσκιας, σύγχρονης και δυναμικής εικόνας.

Renault Captur 2020

Το νέο Renault Captur όμως δεν αποτελεί απλώς μια αισθητική εξέλιξη του υφιστάμενου μοντέλου, αλλά έρχεται φορτωμένο με σημαντικές καινοτομίες. Η πρώτη αφορά τη βάση του, καθώς κάνει χρήση της πλατφόρμας CMF-B, της ίδιας αρχιτεκτονικής που χρησιμοποιεί το νέο Renault Clio που αναμένουμε να φτάσει στην ελληνική αγορά. Αυτή η αρχιτεκτονική είναι το κλειδί για τη βελτίωση του χώρου στον θάλαμο επιβατών και για την αύξηση της χωρητικότητας του πορτμπαγκάζ.

Στο εσωτερικό, η εξέλιξη θα επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στον τεχνολογικό εξοπλισμό, όπου θα λανσαριστεί μια νέα οθόνη αφής με γενναιόδωρη διάμετρο, αλλά και θα υπάρχει η δυνατότητα για έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων. Το νέο σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας θα παρέχει πρόσβαση σε μια ολόκληρη σειρά ψηφιακών υπηρεσιών. Και αν αυτά δεν σας ακούγονται αρκετά, το νέο Captur θα ενσωματώνει, στάνταρ ή έξτρα, πολλά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Ψαύοντας το μηχανολογικό κομμάτι, να πούμε ότι θα εξακολουθήσει να είναι διαθέσιμη μια γκάμα αποτελούμενη από βενζινοκινητήρες και τουρμποντίζελ. Μία από τις μεγάλες καινοτομίες σε αυτή την πτυχή θα είναι μια επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση που ονομάζεται «e-Tech». Υπάρχει επίσης στην ημερήσια διάταξη μια έκδοση μιας συγκεκριμένης σπορ εκδοχής του αυτοκινήτου που ονομάζεται RS Line και της οποίας η ισχύς θα είναι πάνω από 150 άλογα.

node/39112
Mercedes-AMG E 53 Coupé

Η Mercedes-Benz κόβει τις «63άρες AMG» από τις E-Class Coupé και Cabriolet

Εάν αναρωτιόσασταν για την άφιξη του V8 στην ανανεωμένη E-Class, να ξέρετε ότι δεν θα υπάρχει πλέον στις κουπέ και κάμπριο. Επομένως θα επιβιώσει μόνο η μπερλίνα AMG E 63, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο σε Audi RS7 και BMW M8.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Η Mercedes-Benz κόβει τις «63άρες AMG» από τις E-Class Coupé και Cabriolet

Η Mercedes-Benz επανεξετάζει διαρκώς τα πολλά μοντέλα της: Κάποια διατηρούνται, κάποια νέα εμφανίζονται και άλλα εξαφανίζονται. Έτσι μπορεί ο κινητήρας V8 4.0 biturbo της AMG να δίνει σήμερα το παρών σχεδόν σε όλα τα SUV, αρχής γενομένης από την GLC, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για την E-Class. Ανανεωμένη εφέτος, μία από τις γηραιότερες Mercedes-Benz μαζί με την C-Class, η Ε διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις: μπερλίνα, στέισον, κουπέ και καμπριολέ.

Οι δύο τελευταίες, που επικεντρώνονται περισσότερο στο φαν, δεν θα έχουν πρόσβαση ωστόσο στον διτούρμπινο V8. Σύμφωνα με το αμερικανικό website Motor1, ο Γερμανός κατασκευαστής αποφάσισε να μην εντάσσει πλέον τις 63άρες εκδόσεις AMG στον κατάλογο των E-Class Coupé και Cabriolet, επειδή απλώς «δεν υπάρχει πλέον αυτή η ανάγκη».

Μια περίεργη επιλογή, δεδομένης της λιγότερο οικογενειακής τοποθέτησής τους στην γκάμα της E-Class σε σχέση με την μπερλίνα και τη στέισον. Οι 6κύλινδρες E 53 των 435 ίππων είναι κατά τα φαινόμενα επαρκείς και κατάλληλες για τη Mercedes-Benz σε αυτή την κατηγορία. Και επίσης κατά τα φαινόμενα, δεν θεωρεί πρόβλημα να αφήσει τις Audi και BMW να παίζουν μόνες τους μπάλα με μοντέλα όπως τα RS7 και M8.

node/39108

Honda: Έρχονται περισσότερα μοντέλα με περιπετειώδη εμφάνιση όπως το Jazz Crosstar

Για εκείνους που δεν θέλουν να αγοράσουν SUV αλλά διατηρούν ένα δραστήριο τρόπο ζωής.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Honda: Έρχονται περισσότερα μοντέλα με περιπετειώδη εμφάνιση όπως το Jazz Crosstar

Το Jazz Crosstar, δηλαδή η περιπετειώδης έκδοση του νέου Jazz, θα ανοίξει το δρόμο και για άλλα μοντέλα της Honda με εμφάνιση που θα παραπέμπει σε SUV, καθώς η ιαπωνική φίρμα αναγνωρίζει την αυξημένη ζήτηση τους από το κοινό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Νέο Honda Jazz

Όπως δήλωσε ο Takeki Tanaka, υπεύθυνος εξέλιξης του Honda Jazz: «Η ζήτηση για συμπαγή πολυχρηστικά οχήματα είναι μια νέα μόδα, και στο μέλλον θα έχουμε μερικές εκδόσεις σε αυτή την κατεύθυνση. Οι αγοραστές του Jazz ανήκουν σε πολλά διαφορετικά ηλικιακά γκρουπ, και μας ενδιέφερε συγκεκριμένα να ικανοποιήσουμε πελάτες που ενδιαφέρονται για προηγμένη τεχνολογία και ένα δραστήριο τρόπο ζωής. Αυτό ήταν το κίνητρό μας για την εξέλιξη του Crosstar.»

«Μερίδα του αγοραστικού κοινού δεν συμμερίζεται την ανάγκη για SUV, λόγω του μεγάλου όγκου και του μειονεκτήματος στην οικονομία καυσίμου. Αυτοί είναι οι πελάτες που δεν θα ήθελαν ένα hatchback ή ένα saloon, αλλά προτιμούν να ξεχωρίζουν με ένα όχημα που να επικοινωνεί προς τα έξω τον δραστήριο τρόπο ζωής τους, και σε αυτούς πιστεύουμε πως το Crosstar ταιριάζει ιδανικά.»

Εκτός από τη Honda, αρκετοί άλλοι κατασκευαστές δείχνουν να ακολουθούν την τάση της αγοράς για μοντέλα crossover, όπως η Subaru με το XV, η Ford με τα Fiesta Active και Focus Active, η KIA με το xCeed, η Toyota με το Corolla Trek και η Audi με το A1 Citycarver.

[Πηγη: Autocar]