Εντός της χρονιάς η παρουσίαση της ηλεκτρικής BMW iX1

Εντός της χρονιάς η παρουσίαση της ηλεκτρικής BMW iX1

Στο τέλος του 2022 τοποθετεί η BMW την παρουσίαση της ηλεκτρικής iX1, αλλά και των υπόλοιπων εκδόσεων της νέας Χ1.

Μέχρι το τέλος του 2022 θα έχει κυκλοφορήσει η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της BMW X1, η iX1. Η βαυαρική εταιρεία προς το παρόν δεν έχει αφήσει να διαρρεύσουν λεπτομέρειες για το νέο της ηλεκτρικό SUV, πέραν κάποιων αόριστων αναφορών που μιλούν για «συναρπαστικό σπορ εξωτερικό», «κορυφαία ψηφιακή τεχνολογία στο εσωτερικό», καθώς και «δυναμικές επιδόσεις και μεγάλη αυτονομία».

Είναι σαφές πως με το συγκεκριμένο μοντέλο, η BMW σημαδεύει κατευθείαν τη Mercedes-Benz EQA και το Volvo XC40 Recharge.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στο δρόμο η νέα BMW X1

Σημειώνεται, πως την ίδια περίοδο η BMW θα κυκλοφορήσει και την επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση του μοντέλου, ενώ επίσης θα υπάρχει μια πετρελαιοκίνητη έκδοση και μια ήπια υβριδική 48V. Επί της ουσίας, η iX1 θα είναι το εισαγωγικό ηλεκτροκίνητο μοντέλο στη γκάμα της μάρκας, καθώς το i3 έχει σταματήσει να παράγεται.  

Αναφορικά λοιπόν με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, υπάρχουν απλώς κάποιες εικασίες που αναφέρονται στο αυστραλιανό BMW Blog. Σε αυτές σημειώνεται πως η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση θα έχει δύο υποεκδόσεις, μια με κινητήρα 135 kW και μια τετρακίνητη, με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα, με συνολική αποδιδόμενη ισχύ περίπου 185 kW.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ BMW Group: Τέσσερα νέα ηλεκτρικά μοντέλα την επόμενη διετία

Σε ό,τι έχει να κάνει με το εσωτερικό, για το οποίο η BMW είπε πως θα ενσωματώνει «κορυφαία ψηφιακή τεχνολογία», καταρχήν θα διαθέτει συνδεσιμότητα 5G. Σχεδιαστικά θα παραπέμπει σε αυτό της νέας γενιάς της σειράς 2 Active Tourer που αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2021, το οποίο με τη σειρά του είναι εμπνευσμένο από το εσωτερικό της iX.

Οπότε λογικά θα πρέπει να περιμένουμε η iX1 να εφοδιάζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25'' και μια κεντρική οθόνη αφής 10,7'', που θα ενσωματώνει το τελευταίας γενιάς σύστημα infotainment της BMW, το iDrive 8.0.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube