BMW Group: Τέσσερα νέα ηλεκτρικά μοντέλα την επόμενη διετία

BMW Group: Τέσσερα νέα ηλεκτρικά μοντέλα την επόμενη διετία

Το BMW Group θα λανσάρει μέσα στην επομένη διετία τις αμιγώς ηλεκτρικές εκδοχές της Σειράς 5 και 7, ενώ αντίστοιχα θα κινηθεί και με τη X1 αλλά και το Countryman της Mini.

H BMW έπειτα από το εντυπωσιακό «ηλεκτρικό» της ξεκίνημα με το i3 και i8, έκανε μια μικρή παύση τα τελευταία χρόνια. Πλέον όμως, οι φιλοδοξίες της για την κλάση των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων δεν έχουν όρια. 

Στη σχετική παρουσίαση που είχαν κάνει οι εκπρόσωποι του βαυαρικού ομίλου πριν από λίγο καιρό είχαν ξεκαθαρίσει ότι το μέλλον του ομίλου είναι στα EV’s. Έτσι, μετά τη δημιουργία των i4, iX3 και iX, σειρά παίρνουν οι αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις της Σειράς 5, 7 και της X1.

bmw

Οι τεχνικές προδιαγραφές που θα συνοδεύουν τα εν λόγω μοντέλα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές αυτό όμως που γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας είναι ότι η ηλεκτρική Σειρά 7 θα παραχθεί στο εργοστάσιο της φίρμας στο Dingolfing της Γερμανίας, ενώ σε αυτό στο Regensburg θα κατασκευαστεί η μελλοντική ηλεκτρική X1.

Το 2023, η BMW, θα εμπλουτίσει τη γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων με δυο ακόμα προτάσεις. Στην πρίζα λοιπόν θα μπει η Σειρά 5, ενώ στον ίδιο δρόμο θα βαδίσει και το Countryman της Mini. Όπως και η «7άρα» έτσι και η ηλεκτρική Σειρά 5 θα κατασκευάζονται στο Dingolfing με το Countryman EV να παράγεται στις εγκαταστάσεις της BMW στη Λειψία. 

Ο ισχυρός άνδρας της BMW, Oliver Zipse, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στο ηλεκτρικό μας πλάνο. Μέχρι το 2023 θα προσφέρουμε στους πελάτες μας τουλάχιστον μία επιλογή BEV σε κάθε κατηγορία οχημάτων μας, ενώ τα επόμενα 10 χρόνια έχουμε θέσει ως στόχο οι πωλήσεις των ηλεκτρικών μας μοντέλων να υπερβούν τις 10 εκατομμύρια μονάδες.

mini

Το 2025, η BMW, θα παρουσιάσει το πρώτο της μοντέλο που θα βασίζεται στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα «Neue Klasse» που έχει σχεδιαστεί κυρίως για τα EV μοντέλα του ομίλου αλλά μπορεί επίσης να υποστηρίξει και συμβατικούς κινητήρες. Η εν λόγω πλατφόρμα, θα χρησιμοποιηθεί σε διάφορα αυτοκίνητα του BMW Group, ενώ χρήση αυτής, θα κάνει και η Rolls-Royce. 

Η BMW ελπίζει ότι θα παραδώσει τουλάχιστον 2 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα στους πελάτες μέχρι το τέλος του 2025 και ευελπιστεί πως οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της θα αντιπροσωπεύουν έως το 2025 τουλάχιστον το 25% των συνολικών της ταξινομήσεων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube