Δοκιμές στο δρόμο για τη νέα Ferrari 296 GTS [video]

Δοκιμές στο δρόμο για τη νέα Ferrari 296 GTS [video]

Η ανοιχτή έκδοση της Ferrari 296 GTB εντοπίστηκε να δοκιμάζεται στους δρόμους γύρω από το Maranello.

Μπορεί όλα τα φώτα της δημοσιότητας να έχουν στραφεί στην Purosangue, το πρώτο SUV της Ferrari, ο Ιταλός κατασκευαστής όμως εξακολουθεί να εξελίσσει και αυτοκίνητα που είναι πιο κοντά στην παράδοση του. Ένα τέτοιο μοντέλο είναι η 296 GTB της οποίας η ανοιχτή έκδοση εντοπίστηκε να δοκιμάζεται κοντά στο Maranello.

Μπορεί το αυτοκίνητο να είναι καμουφλαρισμένο, αλλά με μια πιο προσεκτική ματιά διακρίνεται η διαφορετική οροφή συγκριτικά με την 296 GTB, η οποία μαρτυρά ότι το πρωτότυπο αφορά μία κάμπριο έκδοση.

Ferrari 296 GTS

Σύμφωνα με την παράδοση της ονοματολογίας της Ferrari, το νέο μοντέλο πιθανότατα θα ονομάζεται 296 GTS και θα έρθει να ενταχθεί στη γκάμα του Maranello ως το νεότερο ανοικτό μέλος της μάρκας μαζί με τις F8 Spider, 812 GTS και SF90 Spider

Πέρα από μια μικρή ποινή στο βάρος του σούπερκαρ εξαιτίας της αναδιπλούμενης οροφής, το μοντέλο δεν θα διαφέρει συγκριτικά με την 296 GTB.

Θυμίζουμε ότι η τελευταία παίρνει το όνομα της από τη χωρητικότητα του κινητήρα (2,9 lt) και τον αριθμό των κυλίνδρων του (6). Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για ένα plug-in hybrid κεντρομήχανο μοντέλο, που αποδίδει συνολικά 830 PS και 710 Nm ροπής. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι ισχύος 166 PS και χάρη στο συσσωρευτή των 7,45 kWh μπορεί να κινήσει αμιγώς ηλεκτρικά την 296 GTB για 25 km. Όσο για το βενζινοκινητήρα, αποδίδει 663 PS. 

Ferrari 296 GTS

Τα πρώτα 100 km/h έρχονται από στάση σε 2,9" και τα 0-200 km/η σε 7,3". Όσο για την τελική ταχύτητα, αγγίζει τα 330 km/h. Η κίνηση μεταδίδεται μέσω ενός οκτατάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη στους πίσω τροχούς.

Το νέο ανοιχτό σούπερκαρ από την Ιταλία πιθανολογείται ότι θα κάνει ντεμπούτο μέσα στους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube