Επίσημο: Ferrari 296 GTB [video]

Επίσημο: Ferrari 296 GTB [video]

Μετά από πολλά χρόνια η Ferrari επανέρχεται με ένα νέο V6 μοντέλο. Προτού όμως αρχίσουν οι συνειρμοί με τις Dino, λέμε εξαρχής πως η υβριδική 296 GTB διαθέτει συνολικά 830 PS!

Παλαιότερα τα V6 μοντέλα τα αντιμετώπιζαν στο Maranello ως αποπαίδια. Ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν εξασφάλιζε το απαιτούμενο κύρος. Δεν θα μπορούσε να προσφέρει ούτε την ισχύ, ούτε τον ήχο ενός μεγαλύτερου V8 ή V12 συνόλου. Οι εποχές όμως αλλάζουν και πλέον δεν χρειάζονται υπερβολές στον κυβισμό για να αντλήσει κανείς την απαιτούμενη ισχύ.

Μιλώντας για τη νέα 296 GTB, παίρνει το όνομά της από τη χωρητικότητα του κινητήρα (2,9 λίτρα, παρότι είναι 2.992 cc) και τον αριθμό των κυλίνδρων του (6). Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για ένα plug-in hybrid αυτοκίνητο, που αποδίδει συνολικά 830 ίππους και 710 Nm ροπής. 

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι ισχύος 166 PS και χάρη στο συσσωρευτή των 7,45 kWh μπορεί να κινήσει αμιγώς ηλεκτρικά την 296 GTB για 25 χιλιόμετρα. Όσο για το βενζινοκινητήρα, αποδίδει 663 PS, με ειδική ισχύ 218 ίππων/ λίτρο, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής. Οι άνθρωποι της Ferrari υποστηρίζουν ότι δανείζεται τεχνολογία από τη μεγαλύτερη SF90 Stradale, ενώ τα νέα τούρμπο της ΙΗΙ που φέρει μπορούν να γυρίζουν στα 180.000 rpm. Επισημαίνουν μάλιστα πως πρόκειται για εντελώς καινούριο μοτέρ, που δεν έχει σχέση με αυτό της Maserati MC20. 

Τα πρώτα 100 km/h έρχονται από στάση σε 2,9 sec, όσο απαιτεί και η -μεγαλύτερη κατά δύο κυλίνδρους- F8 Tributo. Τα 0-200 πάλι έρχονται στα 7,3 sec, μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορα! Όσο για την τελική ταχύτητα, αγγίζει τα 330 km/h. Η κίνηση μεταδίδεται μέσω ενός οκτατάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, του ίδιου που συναντάμε και στις SF90 Stradale, Roma, και Portofino M. 

Το συνολικό βάρος, με το προαιρετικό πακέτο Assetto Fiorano, αγγίζει μόλις τα 1.470 κιλά. Εδώ μιλάμε για περισσότερα μέρη από ανθρακόνημα, πίσω παρμπρίζ από Lexan και ελαστικά Michelin Sport Cup 2. Χάρη σε αυτά οι άνθρωποι της ιταλικής φίρμας ισχυρίζονται πως το νέο τους μοντέλο μπορεί να γυρίζει στην πίστα του Fiorano σε μόλις ένα λεπτό και 21 sec. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube