Ferrari Purosangue: Εντοπίστηκε για πρώτη φορά με το αμάξωμα παραγωγής

Ferrari Purosangue: Εντοπίστηκε για πρώτη φορά με το αμάξωμα παραγωγής

H Ferrari Purosangue απαθανατίστηκε για πρώτη φορά από τους αυτοκινητικούς παπαράτσι με το αμάξωμα παραγωγής της. Και απ’ ότι φαίνεται αυτό δεν θα μοιάζει με κανενός άλλου SUV.

Είναι ευρέως γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι η Ferrari υπέκυψε στον πειρασμό της επιτυχημένης αγοράς των SUV. Με τον Ιταλό κατασκευαστή να εξελίσσει ήδη το πρώτο του SUV, το οποίο θα ονομάζεται Purosangue.

Τον τελευταίο χρόνο έχουν εντοπιστεί αρκετά καμουφλαρισμένα πρωτότυπα -τα περισσότερα με αμάξωμα της Maserati- στα οποία δοκιμάζονταν διάφορα συστήματα της Purosangue. Στις εικόνες που δημοσιεύουμε όμως, είναι η πρώτη φορά που το SUV της Ferrari συλλαμβάνεται με το δικό του αμάξωμα, έστω και βαριά καμουφλαρισμένο.

Και αυτές οι τελευταίες φωτογραφίες της Ferrari Purosangue που κυκλοφόρησαν υποδηλώνουν πως το SUV βρίσκεται πλέον προς στα τελευταία στάδια της εξέλιξης του. 

Από τις εικόνες, θα χαρακτήριζε κανείς τις αναλογίες του ως μοναδικές για SUV. Διαθέτει μακρύ καπό, οροφή σχεδιαστικά εμπνευσμένη από coupé και μικρή απόσταση από το έδαφος. 

Ferrari Purosangue

Όπως είναι λογικό το μοντέλο της Ferrari θα εστιάζει περισσότερο στις υψηλές επιδόσεις δρόμου παρά σε σκληροτράχηλα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά.

Τα μοναδικά μέρη του αυτοκινήτου τα οποία έμειναν απροστάτευτα από το καμουφλάρισμα είναι το εμπρός παρμπρίζ με την εντυπωσιακά μεγάλη κλίση για SUV και τα εμπρός πλαϊνά παράθυρα. Εικάζεται ακόμα ότι το SUV από το Maranello θα εξοπλίζεται με πίσω πόρτες που ανοίγουν ανάποδα (suicide doors).

Στο πίσω μέρος διακρίνονται οι τέσσερις απολήξεις εξάτμισης και ο ενεργός διαχύτης. Επίσης, οι πίσω τροχοί έχουν μεγαλύτερη διάσταση από τους εμπρός.

Η Ferrari αρνείται να χρησιμοποιήσει τον χαρακτηρισμό SUV για την Purosangue. Αντί αυτού, την περιγράφει ως FUV (Ferrari Utility Vehicle) και θα βασίζεται σε μια μεγαλύτερη εκδοχή της πλατφόρμας που χρησιμοποιεί η Ferrari Roma.

Ferrari Purosangue

Η κορυφαία έκδοση της Ferrari Purosangue αναμένεται να κρύβει κάτω από το καπό της τον γνωστό ατμοσφαιρικό V12 της μάρκας ο οποίος αναμένεται να αποδίδει περίπου 800 PS. O V12 της Ferrari με τον αξεπέραστο ήχο χρησιμοποιείται από την 812 Competizione στην οποία και έχει μέγιστη ισχύ 830 PS.

Το FUV θα φιλοξενήσει και το υβριδικό σύστημα με τον V6 τούρμπο από την 296 GTB. Αργότερα φημολογείται ότι θα εξοπλιστεί και με το υβριδικό σύνολο που βρίσκεται στην SF90 Stradale.

Η Ferrari Purosangue θα είναι τετρακίνητη και αναμένεται να εξοπλίζεται με σύστημα αερανάρτησης το οποίο θα δίνει την δυνατότητα αυξομείωσης της απόστασης της από το έδαφος. 

Το πρώτο SUV της Ferrari θα κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2022 και πιθανότατα θα μιλάμε για το πιο γρήγορο αυτοκίνητο της κατηγορίας του.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube