Επίσημο: Ferrari SF90 Spider [video]

Επίσημο: Ferrari SF90 Spider [video]

Η ανοιχτή έκδοση της SF90 είναι το ισχυρότερο καμπριολέ στον κόσμο!

H Ferrari παρουσίασε σήμερα την SF90 Spider, δηλαδή την ανοιχτή έκδοση της SF90 Stradale η οποία ως η νέα ναυαρχίδα του Maranello και χάρη στο υβριδικό σύστημα 1.000 PS κλέβει από την Ferrari 812 GTS τον τίτλο του ισχυρότερου ανοιχτού μοντέλου παραγωγής στον κόσμο. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Ferrari SF90 Stradale [video]

Η SF90 Spider έρχεται 18 μήνες μετά από την SF90 Stradale και σε πολύ μεγάλο βαθμό διατηρεί την ίδια εξωτερική της σχεδίαση. Εκτός από την ηλεκτρονικά αναδιπλόυμενη οροφή από αλουμίνιο που ανοίγει και κλείνει σε 14", οι μικρές διαφορές με την κλειστή έκδοση εντοπίζονται στο άνω τμήμα της ουράς. Η κεραία έχει αλλάξει θέση, οι αψίδες προεξέχουν περισσότερο από το υπόλοιπο αμάξωμα ενώ ανάμεσά τους υπάρχει και ένα μικρό ανακλινόμενο πίσω παρμπρίζ. Επιπλέον, το γυάλινο κάλυμμα του κινητήρα απέκτησε εισαγωγή αέρα η οποία συμβάλλει στην καλύτερη ψύξη του.

Ferrari SF90 Spider

Ο μηχανισμός της οροφής και οι επεμβάσεις που έγιναν στο πλαίσιο προσθέτουν συνολικά 100kg, ανεβάζοντας το βάρος της SF90 Spider στα 1.670 kg. Όσο για τον χώρο που καταλαμβάνει η οροφή όταν αποθηκεύεται στο ειδικό διαμέρισμα πίσω από την καμπίνα, αυτός είναι μόλις 100 λίτρα.

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι γνώριμη με τον καμπυλωτό ψηφιακό πίνακα οργάνων 16", το head-up display, τις λεπτομέρειες από αλουμίνιο και carbon-fibre και τα χειριστήρια αφής πάνω στο τιμόνι και κάτω από τους αεραγωγούς. Οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της Ferrari έκαναν σοβαρή δουλειά στο κομμάτι της αεροδυναμικής έτσι ώστε να μειωθούν οι στροβιλισμοί του αέρα και ο θόρυβος όταν η οροφή είναι κατεβασμένη. 

Ferrari SF90 Spider

Όπως και στην κλειστή έκδοση, έτσι και εδώ το υβριδικό σύστημα κίνησης αποτελείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 3.990 cc με 780 PS και τρεις ηλεκτροκινητήρες που συνεισφέρουν ακόμα 220 PS ανεβάζοντας τη συνδυαστική απόδοση στους 1.000 PS και τα 800 Nm. Το ένα ηλεκτρικό μοτέρ (Motor Generator Unit, Kinetic) βρίσκεται στον πίσω άξονα μεταξύ του κινητήρα και του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων, ενώ οι άλλοι δύο ηλεκτροκινητήρες βρίσκονται στον εμπρός άξονα (RAC-e) προσφέροντας τετρακίνηση και Torque Vectoring. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια πως η SF90 Spider είναι ένα plug-in hybrid, με την μπαταρία  7.9 kWh να προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 25 km με μέγιστη ταχύτητα 135 km/h.

Ferrari SF90 Spider Fiorano

Για όσους θέλουν την καλύτερη δυνατή απόδοση στην πίστα υπάρχει το προαιρτεικό πακέτο Assetto Fiorano που περιλαμβάνει αμορτισέρ Multimatic, ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 και μειώνει το βάρος κατά 21 kg.

Από πλευράς επιδόσεων, η SF90 Spider επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 2,5" και έχει τελική 340 km/h, νούμερα ταυτόσημα με την κλειστή έκδοση, ενώ τα 0-200 km/h έρχονται σε 7" (+0,3"). Εντυπωσιακός είναι και ο χρόνος της στην πίστα του Fiorano (1:19.50) που είναι μόλις 0,5" πιο αργός από την SF90 Stradale και 0,2" πιο γρήγορος από την La Ferrari.

Η εμπορική διάθεση της Ferrari SF90 Spider θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2021 με αρχική τιμή στην Ιταλία από τα €473.000.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube