Dodge Charger King Daytona με 800+ PS

Dodge Charger King Daytona με 800+ PS

H αμερικανική φίρμα στην αποχαιρετιστήρια πορεία της για τα Charger και Challenger, λανσάρει το Dodge Charger King Daytona που αποτίνει φόρο τιμής στο ομώνυμο μοντέλο του ’69 με V8 800+ ίππων και ρετρό χρώμα.

Dodge Charger King Daytona

Οι δεινόσαυροι πρέπει να εξαφανιστούν! Δυστυχώς ή ευτυχώς (εξαρτάται από ποια πλευρά το βλέπεις), η βιώσιμη κινητικότητα τρώει θρυλικά αυτοκίνητα του δεύτερου συνθετικού της. Κι έτσι τα παλιά αλλά ακόμα πικάντικα Dodge Charger και Challenger πρόκειται να εξαφανιστούν. 

Ο Αμερικανός μάστορας των muscle car πρέπει επίσης να βαδίζει σε ένα άμεσο, ηλεκτρικό μέλλον, του οποίου το Charger Daytona SRT Concept είναι μια πρώτη γεύση. Εξ ου και εργάζεται πάνω στα αποχαιρετιστήρια μοντέλα των δύο πιο δημοφιλών muscle car της φίρμας. Η τελευταία παραλλαγή της σειράς «Last Call» είναι το Dodge Charger King Daytona, το οποίο θα αντιπροσωπεύει την κορυφή της γκάμας των Charger, αλλά με μια ρετρό πινελιά.

Το Dodge Charger King Daytona βασίζεται στο υπάρχον Charger SRT Hellcat Redeye Widebody, αλλά το πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα.

Το νεό-ρετρό Dodge Charger πήρε το όνομά του από τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, όταν ο «Big Willie» Robinson κυριαρχούσε στις dtag strip της αμερικανικής δυτικής ακτής με το Dodge Charger του 1969, «King Daytona».

 Dodge Charger King Daytona

Καθένα από τα 300 αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν θα είναι βαμμένα σε πορτοκαλί «Go Mango», με μαύρες ματ πινελιές και αυτοκόλλητα που αναφέρονται στον κλασικό drag racer. Πορτοκαλί πινελιές θα υπάρχουν και στο εσωτερικό, ενώ ο ευτυχής κάτοχος θα απολαμβάνει όλη την πολυτέλεια που επιθυμεί, με ηχοσύστημα Harman Kardon, ηλιοροφή και καστόρινο ουρανό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 10 πράγματα που δεν ξέρετε για τον «General Lee» των Dukes [videos]

Ο κομπρεσοράτος V8 αποδίδει 807 αμερικανικά άλογα που πάει να πει 817 PS και 972 Nm σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Όση δηλαδή και η ισχύς του Challenger SRT Demon

Dodge Charger King Daytona

Όπως πάντα, η ροπή περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων. Η τιμή του Dodge Charger King Daytona δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, αλλά την υπολογίζουμε σε κάτι λιγότερο από $90.000 προ φόρων, πάνω κάτω λοιπόν το ίδιο και σε ευρώ. Στην ίδια τιμή προ φόρων, στην Ελλάδα αγοράζεις μια BMW M4 Competition M xDrive ή μια Mercedes-AMG C 63 S 4MATIC Coupé, αμφότερες με μόλις… 510 άλογα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube