Dodge Charger Daytona SRT: Ένα αμιγώς ηλεκτρικό muscle car [video]

Dodge Charger Daytona SRT: Ένα αμιγώς ηλεκτρικό muscle car [video]

H Dodge παρουσίασε το εντυπωσιακό Charger Daytona SRT, ένα αμιγώς ηλεκτρικό concept που αποτελεί παράθυρο στο μέλλον των muscle cars.

Ο Αμερικανός κατασκευαστής παρουσίασε στην Dodge Speed Week στο Μichigan, το Dodge Charger Daytona SRT concept, ένα αμιγώς ηλεκτρικό muscle car.

Το μοντέλο χρησιμοποιεί το σύστημα ηλεκτροκινητήρα-μπαταρίας που ακούει στο όνομα Banshee. Aυτά που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το τελευταίο, είναι ότι διαθέτει αρχιτεκτονική 800V και είναι σημαντικά πιο ισχυρό από τον V8 του SRT Hellcat. Επιπλέον, εξοπλίζεται με το σύστημα μετάδοσης eRupt πολλαπλών σχέσεων, η επιλογή των οποίων γίνεται ηλεκτρομηχανικά και είναι σχεδιασμένη να προσομοιώνει την αίσθηση των αλλαγών σχέσεων ενός συμβατικού muscle car. Ο οδηγός παράλληλα έχει στην διάθεση του την λειτουργία PowerShot που όταν ενεργοποιηθεί, αυξάνει την ισχύ για μερικά δευτερόλεπτα.

Tο εργοστάσιο ισχυρίζεται ότι το Charger Daytona SRT θα προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις που ξεπερνούν κατά πολύ εκείνες του SRT Hellcat, ενώ για να μπορέσει να περάσει αποτελεσματικά την ισχύ του στην άσφαλτο, το ηλεκτρικό muscle car είναι τετρακίνητο.

Dodge Charger Daytona SRT

Εκεί όμως που το Charger Daytona SRT διαφέρει σημαντικά από τα υπόλοιπα ηλεκτρικά, είναι ο ήχος που παράγει χάρη στο πρωτοποριακό σύστημα εξαγωγής «Fratzonic Chambered Exhaust». Η Dodge υπόσχεται ότι το concept μπορεί να παράγει ήχο 126 dB, δηλαδή όσο ένα SRT Hellcat. Το σύστημα αποτελείται από έναν ενισχυτή και έναν θάλαμο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου με την ήχο που φτάνει στα αυτιά του οδηγού να ταιριάζει με τις αλλαγές σχέσεων την μετάδοσης eRupt.

Στον τομέα της σχεδίασης, η Dodge επέλεξε ρετρό σχεδίαση που αποτίνει φόρο τιμής στο θρυλικό Charger Daytona. Στο εμπρός μέρος τραβάει τα βλέμματα η αεροτομή R-Wing που αυξάνει την κάθετη δύναμη. Η γρίλια φωτίζεται από μια λωρίδα φωτών LED, ενώ στη μάσκα δεσπόζει o λογότυπος Fratzog που βρισκόταν στα muscle cars της μάρκας από το 1962 μέχρι το 1976.

Περνώντας στο εσωτερικό που μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις επιβαίνοντες, στο κέντρο του ταμπλό συναντάμε μια οθόνη αφής με διαγώνιο 12,3" για το infotainment, με τον οδηγό να αντικρίζει μπροστά του μια οθόνη διαγωνίου 16" και το Head-Up Display.

Dodge Charger Daytona SRT

Tα τέσσερα μπάκετ καθίσματα είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα, η καμπίνα διακοσμείται από φωτισμό ambient, ενώ φως προσθέτει μια μεγάλη πανοραμική οροφή.

Μιλώντας για το concept, ο CEO της Dodge,Timothy Kuniskis δήλωσε «Dodge σημαίνει επιδόσεις, εμφάνιση και συναίσθημα, στοιχεία που θα ενσωματώσουμε και στα ηλεκτρικά muscle cars του αύριο».

Τέλος, έντονες είναι οι φήμες που θέλουν την έκδοση παραγωγής του Charger Daytona SRT να κυκλοφορεί το 2024.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube