10 πράγματα που δεν ξέρετε για τον «General Lee» των Dukes [videos]

10 πράγματα που δεν ξέρετε για τον «General Lee» των Dukes [videos]

Μπορεί να έχετε ακούσει ένα δύο πράγματα από το παρασκήνιο της Dodge Charger των Dukes of Hazzard, αλλά εμείς τα μαζέψαμε όλα.

Η τηλεοπτική σειρά « The Dukes of Hazzard», που παίχτηκε στην Αμερική από το 1979 έως το 1985, είχε ανάμεσα στους βασικούς πρωταγωνιστές μια πορτοκαλί Dodge Charger του 1969 με το όνομα «General Lee». 

Στην Ελλάδα η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 8 Ιουλίου του 1981, τότε που η TV δεν μας φλόμωνε με επαναλήψεις 20ετίας από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο.

Ο «στρατηγός» είχε βαμμένη την οροφή του με τη Σημαία της Ομοσπονδίας και ανέγραφε τις λέξεις «GENERAL LEE» στην οροφή, ακριβώς πάνω από κάθε πόρτα. Τα παράθυρά του ήταν πάντα ανοιχτά, καθώς οι πόρτες υποτίθεται ότι ήταν ηλεκτροκολλημένες, ένεκα της αγωνιστικής χρήσης, οπότε οι ηθοποιοί έπρεπε να γλιστρούν από τα παράθυρα στην καμπίνα. Το νούμερο «01» ήταν βαμμένο και στις δύο πόρτες του αυτοκινήτου, ενώ όταν η κόρνα του έπαιξε τις 12 πρώτες νότες του «Dixie», του εθνικού ύμνου της Ομοσπονδίας.

Η Dodge Charger των Dukes κάτω από το καπό φορούσε έναν 426 HEMI V8 που στη στριτάδικη detuned έκδοσή του, μιας και πρόκειται για αγωνιστικό μοτέρ, απέδιδε μέγιστη ισχύ 430 PS -μην το μπερδέψετε με το 426 RB.

Να σημειώσουμε ότι τα θεαματικά άλματα του αυτοκινήτου που γίνονταν σχεδόν σε κάθε επεισόδιο, αλλά και το δημοφιλές της τηλεοπτικής σειράς, δημιούργησαν μεγάλο καταναλωτικό ενδιαφέρον για την Dodge Charger.

1/10

Στο περίφημο άλμα του «General Lee», ένα από τα βασικά συστατικά των τίτλων της αρχής, η Dodge Charger του 1969 είχε πάνω από 100 κιλά έρμα στο πορτμπαγκάζ. Τα προηγούμενα άλματα είχαν πάει άσχημα διότι το αυτοκίνητο ήταν πολύ μπροστόβαρο.


2/10

Το άλμα του «General Lee» των Dukes of Hazzard έφτασε σε μήκος τα 25 m και σε ύψος σχεδόν τα πέντε.


3/10

Οι Dukes of Hazzard εξελίχτηκαν σε 147 επεισόδια κατά τη διάρκεια των επτά σεζόν που παίχτηκε η σειρά, όπου ένας μεγάλος αριθμός από Charger καταστράφηκαν κατά τα γυρίσματα. Πηγές τοποθετούν τον αριθμό αυτό στα 300 αυτοκίνητα.


4/10

Κάποιοι πιστεύουν λανθασμένα ότι η τηλεοπτική σειρά βασίστηκε στο φιλμ «Dirty Mary, Crazy Larry», όπου επίσης πρωταγωνιστεί μια Dodge Charger του 1969. Ωστόσο, οι Dukes of Hazzard βασίζονται στο φιλμ «Moonrunners» του 1975, βασισμένο με τη σειρά του στις «πραγματικές» περιπέτειες δύο αδελφών που διακινούσαν παράνομο αλκοόλ και τη σέξι εξαδέλφη τους, την «Balladeer», που υποδυόταν Waylon Jennings.


5/10

Τουλάχιστον μια φορά, μια Charger έγινε συντρίμμια ύστερα από ατύχημα λόγω απώλειας του ελέγχου της από ένα ηθοποιό. Η σκηνή που καταγράφηκε τυχαία σε φιλμ, προστέθηκε στην πλοκή και ήταν αυτή της τελικής σκηνής.   


6/10

Στα τελευταία χρόνια της τηλεοπτικής σειράς, οι παραγωγοί δημιούργησαν ένα υβρίδιο του Dodge Charger 1969, λόγω έλλειψής του στην αγορά. Έτσι, χρησιμοποιούσαν AMC Ambassador που έβαφαν πορτοκαλί και μέσω περίεργων γωνιών στο φιλμάρισμα, αλλά και με τεχνικές επεξεργασίας, έκρυβαν την αλλαγή.  


7/10

Στην προσπάθειά τους να αντεπεξέλθουν στην έλλειψη Charger, οι παραγωγοί της σειράς τοποθετούσαν σημειώματα στα παρμπρίζ όσων αυτοκινήτων έβρισκαν, ρωτώντας τους ιδιοκτήτες αν θέλουν να το πουλήσουν.


8/10

Όταν ο αριθμός των Charger και των Ambassador έφτασε σε κρίσιμο επίπεδο, οι παραγωγοί των Dukes of Hazzard πήγαν ένα βήμα ακόμα πιο μακριά. Έτσι, μίσθωσαν εταιρεία για σπέσιαλ εφέ, φιλμάροντας κάποια από τα άλματα με μινιατούρες.


9/10

Όταν τελείωσε η παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς, 17 «General Lee», σε διάφορες φάσεις φθοράς, επιβίωσαν.


10/10

Ο Bubba Watson, που τώρα είναι ο ιδιοκτήτης του «Lee 1», είπε ότι θα ήθελε να ξαναβάψει την οροφή αφαιρώντας τη Σημαία της Ομοσπονδίας και αντικαθιστώντας την με την αμερικανική σημαία, προς μεγάλη κατάπληξη των περισσοτέρων στο  ίντερνετ.

Θυμηθείτε τη γέννηση του General Lee…

…και τα εκπληκτικά άλματα του


[Πηγή roadandtrack]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube