Επίσημο: Dodge Charger SRT Hellcat Widebody [video]

Επίσημο: Dodge Charger SRT Hellcat Widebody [video]

Το ισχυρότερο και ταχύτερο τετράθυρο σεντάν στον κόσμο αποκτά φαρδύτερο αμάξωμα και πιο επιθετικό στήσιμο.

Μετά από ένα μικρό teaser, η Dodge παρουσίασε επίσημα τα νέα Charger SRT Hellcat Widebody και Charger Scat Pack Widebody με τα οποία επεκτείνει τη γκάμα του αμερικανικού τετράθυρου σπορ σεντάν που κυριαρχεί στην κατηγορία του στην αγορά των ΗΠΑ από το 2014 μέχρι σήμερα.

Η προσθήκη των εκδόσεων Widebody στο Charger ήταν αναμενόμενη κίνηση μετά από την επιτυχία του συγγενικού Challenger Widebody.

Dodge

Το αισθητικό πακέτο Widebody περιλαμβάνει φαρδύτερα φτερά που προσθέτουν 8,9 cm (3,5") στο πλάτος του μοντέλου με αντίστοιχες επεμβάσεις στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες. Οι ζάντες 20" είναι ντυμένες με φαρδύτερα ελαστικά 305/35ZR20 της Pirelli και κρύβουν πίσω τους εξαπίστονες δαγκάνες φρένων της Brembo εμπρός και τετραπίστονες πίσω.

Επιπλέον, η ανάρτηση έχει νέα ρύθμιση με ενεργά αμορτισέρ της Bilstein (+32% σφιχτότερα εμπρός) και μεγαλύτερες αντιστρεπτικές (34mm εμπρός και 22mm πίσω), ενώ νέα είναι και η ηλεκτρική υποβοήθηση του τιμονιού. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στις λειτουργίες Street, Sport, Track και Custom που επηρεάζουν τη συμπεριφορά του οχήματος ανάλογα με τις συνθήκες.

Dodge

Το Charger SRT Hellcat Widebody φορά τον V8 6,2 λίτρων με supercharger που αποδίδει 717 PS και 881 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου TorqueFlite 8 σχέσεων. Η επιτάχυνση 0-97 km/h ολοκληρώνεται σε 3,6", η τελική ταχύτητα φτάνει τα 315 km/h.

Έτσι το Hellcat διατηρεί τον τίτλο του ταχύτερου και ισχυρότερου τετράθυρου sedan στον κόσμο και με το πακέτο Widebody. Σύμφωνα με την Dodge, το μοντέλο χρειάζεται 10,96" για το quarter-mile ενώ στις στροφές παράγει πλευρική επιτάχυνση έως και 0,96g.

Dodge

Όσο για το Scat Pack, αυτό φορά τον ατμοσφαιρικό Hemi V8 6,4 λίτρων με απόδοση 492 PS που συνεργάζεται με το ίδιο αυτόματο κιβώτιο TorqueFlite 8 σχέσεων. Η επιτάχυνση 0-97km/h απαιτεί 4,3" και ο χρόνος του quarter-mile διαμορφώνεται στα 12,4".

Χάρη στις επεμβάσεις σε ανάρτηση και στήσιμο, σε διαδρομή μήκους 3,4 km το Scat Pack Widebody είναι ταχύτερο κατά 1,3" από το απλό Scat Pack, ενώ το Hellcat Widebody είναι ταχύτερο κατά 2,1" από το αντίστοιχο Hellcat.

Dodge

Στο εσωτερικό βρίσκουμε μια ο οθόνη αφής 8,4" με το σύστημα Uconnect 4C με υποστήριξη Apple CarPlay και Android Auto, αλλά και μια δεύτερη οθόνη 7" στον πίνακα οργάνων.

Επιπλέον το Hellcat έχει επενδύσεις από carbon, οροφή suede, κλιματιζόμενα δερμάτινα καθίσματα, θερμαινόμενο δερμάτινο τιμόνι και λογότυπα ραμμένα σε διάφορα σημεία. Πάντως το ταμπλό έχει αρχίσει να δείχνει την ηλικία του, καθώς η σημερινή έβδομη γενιά του Dodge Charger (LD) παρουσιάστηκε το 2011 και ανανεώθηκε το 2014.

Οι παραγγελίες για τα Charger Widebody στις ΗΠΑ θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν στις αρχές του 2020. Μέσα στο επόμενο διάστημα είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει και μια ακόμη πιο γρήγορη έκδοση του Charger Hellcat Widebody με το πρόθεμα Redeye.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube