Τοπ 30 Muscle Cars όλων των εποχών

Τοπ 30 Muscle Cars όλων των εποχών

Εδώ είναι η λίστα μας με τα 30 τοπ αμερικανικά muscle cars, αυτά που διαμόρφωσαν εν πολλοίς την ομώνυμη κουλτούρα. Και έστω ένα από αυτά, πολλοί θα ήθελαν να το έχουν στο «γκαράζ» τους.

Τα κλασικά αμερικανικά muscle cars καταγράφουν το πνεύμα της αυτοκινητοβιομηχανίας της εποχής και το δρόμο που ανοίγεται εμπρός σου, όπως κανένα άλλο αυτοκίνητο. Είναι ακόμα ο τύπος του αυτοκινήτου για τον οποίο ο κάθε gearhead και λάτρης της «ρόδας» είναι πιο παθιασμένος –τουλάχιστον όπως εννοώ εγώ αυτούς τους χαρακτήρες. Από την Oldsmobile Rocket 88 του 1949 έως τη Ford Mustang του 1970, λατρεύω τα muscle cars -το σουλούπι και τους κινητήρες τους.

Τα muscle cars παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο αμερικανικό κοινό αμέσως ύστερα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην αρχή ήταν εκπολιτισμένα μοντέλα που προήλθαν από βαριές μετατροπές γρήγορων αυτοκινήτων που είχαν χρησιμοποιηθεί από τους bootleggers κατά τη διάρκεια της Ποταπαγόρευσης. Αυτά τα αυτοκίνητα αντιπροσώπευαν ταχύτητα και δύναμη, κάτι που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από το αμερικανικό κοινό.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube