Cadillac Optiq, το επόμενο ηλεκτρικό SUV της φίρμας

Cadillac Optiq, το επόμενο ηλεκτρικό SUV της φίρμας

Με τη νέα Cadillac Optiq, η τοπ φίρμα της GM θα συμμετάσχει επίσης στην επέκταση της γκάμας σε πιο προσιτή ζώνη τιμής. Αρχικά για την κινεζική αγορά και σε λίγους μήνες στην Ευρώπη.

Cadillac Optiq

Η νέα Cadillac Optiq είναι στενή ξαδέρφη της Chevrolet Equinox, και ειδικά της Buick Electra E4. Με πολύ κοντινές μάλιστα διαστάσεις, καθώς έχει μήκος 4,82 m, πλάτος 1,91, ύψος 1,65 mm και μεταξόνιο 2,96 m.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο εξηλεκτρισμός της γκάμας της Cadillac ξεκίνησε από τα ψηλά. Όπως εξάλλου συνέβη και τις υπόλοιπες φίρμες του ομίλου.

Έτσι η ναυαρχίδα της GM εγκαινίασε την ηλεκτρική στρατηγική της με τα Lyriq, Celestiq και Escalade iQ. Και αποκλιμάκωσε με την Cadillac Optiq, διευρύνοντας την παγκόσμια προσφορά της εταιρείας. Όσο για τα μοντέλα μεγάλης παραγωγής, αυτά θα αρχίσουν να έρχονται το 2024.

Η νέα Cadillac Optiq θα αποτελέσει αναπόσπαστο και κύριο μέρος της επιστροφής της General Motors στη Γηραιά Ήπειρο

Cadillac Optiq

Οι λίγες εικόνες που δημοσιεύονται είναι προς το παρόν μόνο αυτές από το κινεζικό υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής. Ωστόσο, φαίνεται ότι τα Electra E4 και Optiq μοιράζονται την ίδια δομή και τα ίδιες γυάλινες επιφάνειες ανάμεσα στην εμπρός και την πίσω κολόνα, αλλάζοντας απλώς το εμπρός και το πίσω τμήμα του αυτοκινήτου, προκειμένου να συμβαδίζει με το στιλ κάθε μάρκας.

Το κινεζικό υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής αναφέρει κινητήρες 150 kW ή 204 PS και 180 kW ή 245 PA, χωρίς να κάνει αναφορά στις μπαταρίες. Πάντως, για τους συσσωρευτές μπορούμε να πιθανολογήσουμε για συστοιχίες παρόμοιες με αυτές της Electra E5 που ανακοινώνει τις ίδιες αποδόσεις. Δηλαδή, 68 kWh για το πιο ισχυρό μοντέλο και 80 kWh γι’ αυτό των 150 kW. Με αυτονομία μεταξύ 540 και 650 km στον κινεζικό κύκλο CLTC.

Cadillac Optiq

Με εμπορικό λανσάρισμα στην Κίνα στο τέλος του έτους, η Cadillac Optiq θα κατασκευάζεται και στο Μεξικό από το 2024. Εργοστάσιο που θα καλύπτει τόσο την αγορά της Βόρειας Αμερικής όσο και αυτή της Ευρώπης. Διότι, αυτό το μοντέλο είναι σφόδρα πιθανό να αποτελέσει αναπόσπαστο και κύριο μέρος της επιστροφής της General Motors στη Γηραιά Ήπειρο.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube