Cadillac Celestiq: Ηλεκτρική ναυαρχίδα με 600 PS [video]

Cadillac Celestiq: Ηλεκτρική ναυαρχίδα με 600 PS [video]

H Cadillac παρουσίασε τη νέα της ηλεκτρική ναυαρχίδα που έχει ως απόλυτο στόχο την κορυφαία άνεση. Ακούει στο όνομα Celestiq , έχει σαγηνευτικές καμπύλες, ισχύ 608 PS και κοστίζει πάνω από 300.000 δολάρια.

H Cadillac επιστρέφει στον κόσμο των πολυτελών αυτοκινήτων παρουσιάζοντας την Celestiq. Ένα αυτοκίνητο με εκκεντρική εμφάνιση που βασίζεται στην πλατφόρμα Ultium της General Motors και κινείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ με συνδυαστική ισχύ περίπου 600 PS και 860 Nm ροπής.

Το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε περίπου 4". Τα μοτέρ συνεργάζονται με μια μπαταρία χωρητικότητας 111 kWh που προσφέρει στο μοντέλο 480 km αυτονομίας. Με τη μέγιστη ισχύ φόρτισης των 200 kW, η Celestiq μπορεί να προσθέσει 126 km αυτονομίας σε μόλις 10'.

Στόχος του μοντέλου είναι να προσφέρει στους επιβαίνοντες κορυφαία άνεση και ποιότητα κύλισης. Για αυτό η Cadillac εξοπλίζει τη Celestiq με ρυθμιζόμενη αερανάρτηση, σύστημα Magnetic Ride Control 4.0, Active Roll Control που ελαχιστοποιεί την κλίση στις στροφές και τετραδιεύθυνση με τους πίσω τροχούς να στρίβουν με γωνία έως 3,5°.

Cadillac Celestiq

Εξωτερικά, η Celestic τραβάει τα βλέμματα με το μακρύ της καπό και την επικλινής οροφή που θυμίζει fastback. Στο πλάι, τα κλασικά χερούλια απουσιάζουν με τους επιβάτες να ανοίγουν τις πόρτες με το πάτημα ενός κουμπιού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι 115 εξαρτήματα της είναι κατασκευασμένα σε 3D εκτυπωτή, συμπεριλαμβανομένων των διακοπτών για τα παράθυρα, τα χερούλια στο εσωτερικό και τη διακόσμηση της κεντρικής κονσόλας.

Περνώντας στο εσωτερικό, τα βλέμματα τραβάει η οθόνη διαγωνίου 55" που καλύπτει όλο το πλάτος του ταμπλό, ενώ στην κεντρική κονσόλα βρίσκεται μια ακόμη οθόνη 11". Όσο για τους πίσω επιβαίνοντες, ο καθένας αντικρίζει μπροστά του μια οθόνη 12,6", ενώ ανάμεσα τους βρίσκεται μια οθόνη 8" για τη ρύθμιση της θέσης των καθισμάτων και του κλιματισμού.

Η τιμή της Cadillac Celestiq θα ξεπερνά τα 300.000 δολάρια και η παραγωγή της θα ξεκινήσει το Δεκέμβριο του 2023.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube