Επίσημο: Νέα Cadillac Escalade [video]

Επίσημο: Νέα Cadillac Escalade [video]

Η τεράστια Cadillac 4x4 τα άλλαξε όλα. Εξωτερικά, εγκαταλείπει τα παραδοσιακά κάθετα φανάρια, στην καμπίνα κάνει επανάσταση με μια φάσα με οθόνες OLED και υπάρχει διαθέσιμη και σε ντίζελ!

Οι ράπερ βρίσκονται σε αναταραχή. Η Cadillac μόλις αποκάλυψε τη νέα γενιά του αγαπημένου τους SUV, της τεράστιας Escalade. Το αμερικανικό SUV βρίσκεται πλέον στην πέμπτη γενιά μιας δυναστείας που ξεκίνησε πριν από 22 χρόνια.

Αναπόφευκτα, η σιλουέτα της Escalade δεν άλλαξε δραστικά, με την όψη της να παραμένει ορθογώνια: Επίπεδο καπό σκαρφαλωμένο ψηλά, σχεδόν ίσια οροφή, πίσω μέρος κάθετα κομμένο. Υπάρχει, ωστόσο, μια σημαντική εξέλιξη που την έχουμε δει ήδη στο υπόλοιπο της γκάμας της Cadillac: Παραλληλόγραμμα φανάρια, στις πλευρικές επεκτάσεις της μάσκας. Το πλέγμα του τελευταίας δε, εγκαταλείπει το παραδοσιακό σχέδιο με τις οριζόντιες λάμες σε κάποιες εκδόσεις, για ένα με κάθετες λωρίδες και φίνο μαύρο πλέγμα.

Cadillac Escalade

Μια ακόμη αλλαγή υπάρχει στο προφίλ, με ένα «σπάσιμο» στην κάτω γραμμή του γυάλινης επιφάνειας στο τελείωμα της πίσω πόρτας. Η κολόνα ανάμεσα στις πόρτες και στο πίσω κρύσταλλο είναι τώρα ντυμένη, σε χρώμιο ή σε μαύρη λάκα, δημιουργώντας ένα αδιάλειπτο σύνολο ή -αν θέλετε- μια νέα συνέχεια. Στο πίσω μέρος, η Escalade διατηρεί τα μεγάλα κατακόρυφα φώτα.

Cadillac Escalade

Στην καμπίνα συντελέστηκε επανάσταση. Ξεχνάμε την αναπόφευκτη τεράστια κάθετη κεντρική κονσόλα. Η παρουσίαση είναι οριζόντια, πολύ πιο αεράτη και πολύ πιο προσεγμένη. Η Cadillac, ούσα η κορυφαία φίρμα της GM, ήξερε ότι έπρεπε να σημειώσει μεγάλη πρόοδο σε αυτόν τον τομέα. 

Από την άλλη, η αμερικανική φίρμα μπαίνει στον αγώνα της «οθόνης». Και μάλιστα δυναμικά, καθώς η Escalade είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής που φορά μια καμπύλη οθόνη OLED.

Cadillac Escalade

Υπάρχει μια οθόνη με διαγώνιο 14,2 ιντσών για τα όργανα, μια οθόνη 16,9 ιντσών για τα πολυμέσα και μια οθόνη 7,2 ιντσών στα αριστερά για τα χειριστήρια και το trip computer. Και η σύνθεσή τους σε ένα σύνολο είναι πολύ επιτυχημένη.

Cadillac Escalade

Η Escalade κάθε άλλο παρά αμελητέα οντότητα αποτελεί, καθώς με μήκος 5,38 m, πλάτος 2,06 και ύψος 1,95 m, το αποτύπωμά της στο δρόμο είναι επιβλητικό. Ως εκ τούτου είναι και εκπληκτικά φιλόξενη.

Ακόμη και με την τρίτη σειρά καθισμάτων ανεπτυγμένη, απομένει χώρος αποσκευών 722 lt. Και για όποιον θα ήθελε το κάτι παραπάνω σε χώρο, διατίθεται μακριά έκδοση με μήκος 5,77 m.

Cadillac Escalade

Κάτω από το καπό, υπάρχει αυτό που πρέπει να υπάρχει. Ένας κινητήρας V8. Το αμερικανικό μοτέρ έχει χωρητικότητα 6,2 lt και αποδίδει 420 άλογα. Ο νεωτερισμός για την Escalade όσον αφορά τον κινητήρα είναι ότι για πρώτη φορά διατίθεται με το αμερικανικό SUV ένας 3λιτρος ντίζελ που αποδίδει σε ροπή ό,τι χρειάζεται το αυτοκίνητο: 623 Nm. Και τα δύο μοτέρ συνδυάζονται με αυτόματο σασμάν δέκα ταχυτήτων. Η Escalade, προσώρας, δεν έχει κάνει καμία κίνηση εξυβριδισμού.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα τεχνικά στοιχεία που αξίζουν μνείας, αυτά είναι η ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση και ο εκμοντερνισμός του εξοπλισμού με το «Super Cruise». Ένα σύστημα ημί-αυτόνομης οδήγησης, ικανής να πραγματοποιήσει αυτόματη αλλαγή λωρίδας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube