Cadillac Escalade-V προ των πυλών

Cadillac Escalade-V προ των πυλών

Οποιαδήποτε Cadillac σέβεται τον εαυτό της, θα πρέπει να έχει και μια έκδοση V. Περιλαμβανομένων και των SUV, με πρώτο στη λίστα το Cadillac Escalade.

Με τον κινητήρα 6.2 V8 των 420 ίππων ή, ακόμη χειρότερα, με τον 3.0 V6Turbo Diesel των 277 ίππων, η Cadillac Escalade, το μεγαλύτερο SUV της αμερικανικής εταιρείας, δεν προκαλεί δα και δέος. Για να βάλουν λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους, οι μηχανικοί της εταιρείας ανασκουμπώθηκαν για το κάτι τις παραπάνω. Έτσι η νέα Cadillac Escalade-V θα γίνει το πρώτο SUV του Αμερικανού κατασκευαστή θα ενταχθεί τις προσεχείς εβδομάδες στην γκάμα V-Series, συνώνυμη με τις επιδόσεις.    

Προς το παρόν, η Cadillac έδωσε στη δημοσιότητα μόνο μερικές επίσημες φωτογραφίες του εκρηκτικού SUV, αν και κάποιες πληροφορίες έχουν ήδη διαρρεύσει στο web. Έτσι, κάτω από το καπό θα πρέπει να βρίσκεται ο κινητήρας LT4 V8 των 6.2 lt. που φορά η Cadillac CT5-V. Ένα μοτέρ που το γνωρίζουμε καλά από την προηγούμενη γενιά της Chevrolet Corvette. Για την περίσταση, η ισχύς θα πρέπει να ξεπερνά τα 600 άλογα και η ροπή τα 800 Nm.

Cadillac Escalade-V

Για να μην κρύψει τίποτα από τις δυνατότητές του, η Cadillac Escalade-V φορά αποκλειστικού σχεδιασμού σπορ προφυλακτήρες, ολόμαυρη μάσκα και ζάντες σχεδιασμένες ειδικά για την περίσταση. Στον κατάλογο της εταιρείας, θα διατίθεται η στάνταρ έκδοσης της Cadillac Escalade-V με μεταξόνιο 5,36 m, όπως και στο απλό μοντέλο, καθώς και μια πιο μακριά έκδοση ESV που με μήκος 5,77 m θα είναι ικανή να μεταφέρει έως και εννέα ενηλίκους.

Η νέα Cadillac Escalade-V θα είναι το πέμπτο μέλος της οικογένειας V-Series στην γκάμα της αμερικανικής εταιρείας.

Η τιμή της νέας Cadillac Escalade-V δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, αλλά εκτιμάμε ότι θα ξεκινά στις ΗΠΑ από περίπου  $150.000 $ το ισόποσο των 138.000 ευρώ. Προφανώς και οι «ελπίδες» να δούμε την Cadillac Escalade-V να πωλείται επίσημα στην Ευρώπη είναι μηδενικές. Αλλά δεν αποκλείεται κάποιοι ιδιώτες εισαγωγείς που ειδικεύονται στα αμερικανικά αυτοκίνητα να το εντάξουν στις προσφορές τους.

Cadillac Escalade-V

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube