Brennero, το όνομα του B-SUV της Alfa Romeo;

Brennero, το όνομα του B-SUV της Alfa Romeo;

Το 2024 αναμένεται να αποτελέσει μία χρονιά ορόσημο για την Alfa Romeo, καθώς οι Ιταλοί θα παρουσιάσουν το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ιστορίας τους.

Alfa Romeo Logo

Η Alfa Romeo από την αυγή κιόλας του 2024 ετοιμάζεται να μπει σε «ξένα» μέχρι πρότινος μονοπάτια, με το λανσάρισμα του αμιγώς ηλεκτρικού B-SUV της. Το όνομα του οποίου θα είναι μάλλον Brennero.

H ονομασία του έχει εξελιχθεί σε ένα μικρό σίριαλ, με την μιλανέζικη αυτοκινητοβιομηχανία να έχει δώσει στη δημοσιότητα ουκ ολίγα teaser, «φωτογραφίζοντας» τρόπον τινά την επικείμενη ονομασία του, με το τελευταίο να είναι το πιο αποκαλυπτικό.

«Maybe we’ve known it all along» (ίσως το ξέρουμε από καιρό), μας λέει η Alfa Romeo. Και συμπληρώνει αυτή την πρόταση με μία σειρά από γεωγραφικές συντεταγμένες, οι οποίες περιλαμβάνουν μία σειρά από γνώριμες για την εταιρεία τοποθεσίες.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Alfa Romeo θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2024, πιθανότατα φέροντας στις πλάτες του το όνομα Brennero

Alfa Romeo Brennero

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Μουσείο Arese, πίστα Baloco, το πέρασμα Stelvio στις Άλπεις και αισίως, το πέρασμα Brenner. Το τελευταίο, με μήκος λίγο πάνω από 30 km, είναι ένα από τα χαμηλότερα περάσματα στις Άλπεις και εκτείνεται από το Sterzing, στο Νότιο Τιρόλο στη βόρεια Ιταλία, έως το Innsbruck, την πρωτεύουσα του δυτικού κρατιδίου του Τιρόλου της Αυστρίας.

Η Alfa Romeo άλλωστε, συνηθίζει να δίνει στα SUV της ονόματα από ορεινά περάσματα που βρίσκονται στις Άλπεις, (Stelvio, Tonale), επομένως είναι λογικό να ακολουθηθεί η ίδια στρατηγική για τον Βενιαμίν της γκάμας των SUV της ιταλικής φίρμας.

 

 

Το μοντέλο της Alfa Romeo θα παρουσιαστεί στις αρχές του έτους και θα τοποθετηθεί πλάι στα «ομοαίματα»  Jeep Avenger και Fiat 600. Αμφότερα πωλούνται κυρίως ως EV, αλλά είναι επίσης διαθέσιμα με ήπιο υβριδικό, 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα.

Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα στην περίπτωση του νέου B-SUV των Ιταλών αναμένεται να φτάνει τους 156 PS, ενώ άγνωστο παραμένει αν και η αναβαθμισμένη μπαταρία, χωρητικότητας 54 kWh του Ομίλου Stellantis κληροδοτηθεί στην ιταλική πρόταση.

Τέλος, το μικρό SUV της Alfa θα είναι made in Europe, καθώς θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Ομίλου στο Tychy της Πολωνίας,
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube