H Alfa Romeo μας προετοιμάζει για την επόμενη Tonale;

H Alfa Romeo μας προετοιμάζει για την επόμενη Tonale;

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη της ειδικής σειράς «Tributo Italiano» για τις Tonale, Giulia και Stelvio, η Alfa Romeo δημοσίευσε ένα μυστηριώδες teaser στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.

Alfa Romeo Teaser

Η σκοτεινή φωτογραφία που δημοσιεύτηκε απεικονίζει τα πίσω φώτα της Alfa Romeo Tonale, ακολουθούμενα από την λεζάντα «A New Era Begins».

H μιλανέζικη αυτοκινητοβιομηχανία δεν παρείχε καμία άλλη πληροφορία στους επίσημους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκτός από την περιγραφή: «Μείνετε συντονισμένοι, μία νέα εποχή με την Alfa Romeo ξεκινά». Τα σενάρια για αυτή τη «νέα εποχή» είναι πολλά.

Η συγκεκριμένη πρόταση θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως προάγγελος του πρώτου, αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου στην ιστορία των Ιταλών, το οποίο θα κάνει την εμφάνισή του το 2024. Άλλοι πάλι θεωρούν πως το teaser αυτό αναφέρεται στο B-SUV της μάρκας, με τα υβριδικά και ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα που θα εμφανιστεί στις αρχές του 2024. Ωστόσο, τα φώτα που συνοδεύουν τη φωτογραφία ανήκουν ξεκάθαρα στην Tonale, γεγονός που ίσως σχετίζεται με τη δεύτερη γενιά της.

Η Alfa Romeo, με τη φωτογραφία που πόσταρε στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, μας προετοιμάζει για «νέα εποχή»

Alfa Romeo teaser

Το κόμπακτ SUV της Alfa βασίζεται στην παλιά πλατφόρμα Small Wide της FCA αντί της νεότερης STLA Medium, είναι προς το παρόν διαθέσιμο με επιλογές ντίζελ, βενζίνης, ήπιου υβριδικού και plug-in hybrid συστήματος μετάδοσης κίνησης.

O επικεφαλής προϊόντων της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Daniel Tiago Guzzafame, σε παλαιότερες δηλώσεις του το 2022, είχε αποκαλύψει πως μια ηλεκτρική εκδοχή της Tonale είναι «τεχνικώς δυνατή», καθιστώντας όμως σαφές πως η Alfa Romeo δεν έχει αποφασίσει κάτι τέτοιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, επιβεβαίωσε ότι εργάζονται ήδη σε μια έκδοση Quadrifoglio της Tonale, αλλά πρόσθεσε ότι δεν θα την εγκρίνουν για παραγωγή εκτός και αν είχε «το υψηλότερο επίπεδο απόδοσης».

Alfa Romeo Tonale

Η Alfa Romeo έχει δεσμευτεί πως θα διαθέτει αμιγώς ηλεκτρικό στόλο μέχρι το 2027 , όταν οι σημερινές Giulia και Stelvio θα διακοπούν παράλληλα με τις εκδόσεις της Tonale με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Είναι αυτή η νέα εποχή για την οποία μιλάει το teaser; Ο καιρός γαρ εγγύς και ο χρόνος είναι ο μόνος που θα το δέιξει.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube