H Alfa Romeo αποκαλύπτει τη σειρά «Tributo Italiano»

H Alfa Romeo αποκαλύπτει τη σειρά «Tributo Italiano»

H Alfa Romeo, θέλοντας να τιμήσει την καταγωγή της λανσάρει την ειδική έκδοση «Tributo Italiano» σε ολόκληρη τη γκάμα της

Κάθε τι που αφορά την Alfa Romeo αποτελεί είδηση. Η ιταλική φίρμα, η οποία επιστρέφει σιγά σιγά εκεί που της αρμόζει, παρουσιάζει μία ειδική έκδοση για τις Giulia, Stelvio και Tonale.

Αυτή η ολοκαίνουργια σειρά των Μιλανέζων δεν έχει τυχαία ονομασία. Αποτελεί έναν φόρο τιμής, μια ένδειξη περηφάνειας για την ιταλική καταγωγή της. Και πως το μεταφέρει αυτό στα αυτοκίνητά της; Με λεπτομέρειες και τη φινέτσα που η Alfa Romeo γνωρίζει πολύ καλά και μας μεταφέρει σε όλες της δημιουργίες της από τα μικράτα της.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα χρώματα του αμαξώματος, (τρία τον αριθμό) που παραπέμπουν στα χρώματα της ιταλικής σημαίας (πράσινο, λευκό, κόκκινο). Μοναδική εξαίρεση η οροφή και τα καλύμματα των καθρεφτών, τα οποία δημιουργούν μία εξαιρετικά όμορφη στο μάτι αντίθεση με το υπόλοιπο σύνολό (η φινέτσα που λέγαμε).

Η Alfa Romeo θα προσφέρει την ειδική έκδοση «Tributo Italiano» σε όλες ανεξαιρέτως τις αγορές της

Alfa Romeo Tributo Italiano

Από κει και πέρα οι Alfa «Tributo Italiano», έχουν μαύρη μάσκα και ζάντες αλουμινίου (21” στη Stelvio, νέες 19άρες στη Giulia και 20άρες στην Tonale), όπου συνδυάζονται με τις κατακόκκινες δαγκάνες φρένων της Brembo. Επιπλέον, στην Tonale όλο τα κάτω μέρος του bodykit, είναι για πρώτη φορά βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος, στοιχείο που ενισχύει τη σπορ αισθητική του ιταλικού SUV.

Περνώντας στο εσωτερικό τους, αποπνέει αέρας ζωηρής πολυτέλειας και elegant αισθητικής. Τα καθίσματα είναι ντυμένα με διάτρητο μαύρο δέρμα, κόκκινες πινελιές και ραφές, ενώ στο προσκέφαλο των μπροστινών καθισμάτων δεσπόζει το λογότυπο της έκδοσης με την ιταλική σημαία, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους εξωτερικούς καθρέφτες (οι λεπτομέρειες που λέγαμε).

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, Giulia και Stelvio μοιράζονται το τετρακύλινδρο σύνολο βενζίνης χωρητικότητας 2,0 lt και απόδοσης 280 PS, όπως επίσης και τον πετρελαιοκινητήρα των 2,2 lt σε εκδόσεις συνολικής απόδοσης 160 PS και 210 PS.

Alfa Romeo Tributo Italiano

Όσον αφορά την Alfa Romeo Tonale Tributo Italiano, προσφέρεται στην ήπια υβριδική έκδοση βενζίνης με τον τετρακύλινδρο κινητήρα  του 1,5 lt και στην plug-in hybrid έκδοση των 280 PS και των 80 km ηλεκτρικής αυτονομίας.

Προς ώρας δεν έχουν γίνει γνωστές οι τιμές των εκδόσεων «Tributo Italiano». Γνωρίζουμε όμως πως θα προσφέρονται ανεξαιρέτως σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται η ιταλική φίρμα.

Alfa Romeo Tributo Italiano

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube