Ο Akio Toyoda ζητά απεγνωσμένα μια νέα Toyota Celica

Ο Akio Toyoda ζητά απεγνωσμένα μια νέα Toyota Celica

Ο πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Akio Toyoda δήλωσε πρόσφατα ότι τάσσεται αναφανδόν υπέρ της επί μακρόν φημολογούμενης επιστροφής της Toyota Celica.

Akio Toyoda Toyota Celica

Γνωστός για την αγάπη του για τη σπορ οδήγηση, ο πρώην Mr. Toyota, Akio Toyoda, το βροντοφωνάζει απερίφραστα όπου σταθεί κι όπου βρεθεί: «Θέλω μια νέα Toyota Celica»!

Ο 67χρονος επιχειρηματίας ρωτήθηκε πρόσφατα επί του θέματος κατά τη διάρκεια συνέντευξης και παραδέχτηκε ότι έχει υποβάλει αίτημα στα ανώτερα στελέχη της εταιρείας σχετικά με την αναβίωση του θρυλικού κουπέ.

Ο Akio Toyoda έχει ήδη ζητήσει από τα στελέχη να εγκρίνουν επιτέλους την όγδοη γενιά της Toyota Celica.

Όλοι του αναγνωρίζουν ότι αναμόρφωσε την ιαπωνική φίρμα, προσπαθώντας να ενσωματώσει μια πιο οδηγοκεντρική προσέγγιση στις κλασικές αξίες της Toyota - την αξιοπιστία, την ευκολία στη χρήση και την οικονομία καυσίμου.

Akio Toyoda

Επί της θητείας του, όλα τα Toyota έγιναν πιο ενδιαφέροντα οδηγικά, ενώ κυκλοφόρησαν και μοντέλα που απευθύνονταν αποκλειστικά στο οδηγικό συναίσθημα, όπως η GR 86, το GR Yaris, η GR Corolla κι η GR Supra.

Ο ίδιος είναι γνωστός λάτρης της γρήγορης οδήγησης, αν κι επικρίθηκε για την εμμονή στην υβριδική τεχνολογία και τα αργά αντανακλαστικά στην υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης.

Toyota Celica

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ράλι, με τον τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Juha Kankkunen να βρίσκεται εκεί, προσκεκλημένος του Akio. Ο τελευταίος μάλιστα αστειεύτηκε σχετικά με την παρουσία του πολυνίκη Φινλανδού, ο οποίος έγραψε ιστορία πίσω από το τιμόνι των αγωνιστικών Celica.

Akio Toyoda Toyota Celica

«Δεν το λέω επειδή βρισκόμαστε σε μια εκδήλωση ράλι, ούτε επειδή είναι παρών o Juha, αλλά ο Kankkunen είναι ο Mr. Celica. Μπορείτε όλοι να καταλάβετε γιατί επικαλούμαι τόσο πολύ το όνομά του», σχολίασε, υπονοώντας ότι εκμεταλλεύεται την παρουσία του για να πιέσει για μια νέα Celica.

Ο Akio Toyoda δεν είναι το πρώτο σημαίνον πρόσωπο στην εταιρεία που επιθυμεί τη νεκρανάστασή της. Νωρίτερα φέτος, επίσης κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης ράλι, ο Πρόεδρος της Toyota Tsuneji Sato είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι θα ήθελε πολύ να γίνει πραγματικότητα η όγδοη γενιά του ιστορικού κουπέ.

Toyota Celica

Είναι γνωστό ότι η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να κυκλοφορήσει επιπλέον μοντέλα με την επωνυμία Gazoo Racing. Υπάρχουν μάλιστα φήμες ακόμα και για Prius υψηλών επιδόσεων, οπότε νομίζουμε ότι αξίζει μια ευκαιρία στο λατρεμένο κουπέ.

Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πώς θα ενσωματωθεί μια μελλοντική Celica στην γκάμα του Ιάπωνα κατασκευστή κι αν θα φοράει κινητήρα εσωτερικής καύσης ή αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube