Akio Toyoda: «Η πλειονότητα της βιομηχανίας θεωρεί πως τα EV δεν είναι ο μόνος δρόμος για το μέλλον»

Akio Toyoda: «Η πλειονότητα της βιομηχανίας θεωρεί πως τα EV δεν είναι ο μόνος δρόμος για το μέλλον»

Ο Akio Toyoda μένει σταθερός στην άποψή του ότι η ηλεκτροκίνηση δεν αποτελεί την μόνη λύση για βιώσιμη κινητικότητα.

Ο επικεφαλής της Toyota, Akio Toyoda, δηλώνει πως ανήκει σαφώς στην «σιωπηλή πλειονότητα» των στελεχών της αυτοκινητοβιομηχανίας που αναρωτιέται εάν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν τον μοναδικό δρόμο για το μέλλον.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στην Ταϊλάνδη, ο Toyoda υποστήριξε για μια ακόμα φορά ότι πιστεύει πως είναι καλύτερα να υπάρχει πληθώρα επιλογών, όπως τα υβριδικά συστήματα -αυτοφορτιζόμενα ή PHEV, οι κυψέλες υδρογόνου αλλά και σαφώς τα ηλεκτρικά μοντέλα που θα τροφοδοτούνται από μπαταρίες.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές έχουν ήδη δεσμευτεί για αμιγή ηλεκτροκίνηση σε ό,τι έχει να κάνει με τη στρατηγική τους για το μέλλον.

Η εξήγηση σύμφωνα με τον Toyoda δίνεται ως εξής: «Τα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας αποτελούν σιωπηλή πλειονότητα. Η οποία πλειονότητα στην πραγματικότητα ακόμα αναρωτιέται εάν η αμιγής ηλεκτροκίνηση θα πρέπει να είναι στα αλήθεια μονόδρομος. Ωστόσο αποτελεί σαφώς την τάση του σήμερα γι’ αυτό και τα στελέχη δεν αποκαλύπτουν μεγαλόφωνα τις σκέψεις τους. Η σωστή απάντηση είναι ακόμα θολή, οπότε φαίνεται λάθος να περιοριστούμε από τώρα σε μια και μόνο επιλογή».

Akio Toyoda

Έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Toyoda κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις, σε βαθμό μάλιστα που ο ίδιος να αναφέρει πως έχει γίνει κουραστικός. Για την ακρίβεια μέχρι πριν από δύο χρόνια ήταν ο μόνος από την αυτοκινητοβιομηχανία που είχε το θάρρος να κάνει τέτοιες δηλώσεις, ενώ σήμερα οι εναλλακτικές στην αμιγή ηλεκτροκίνηση έχουν αρχίσει να γίνονται φωνές που ακούγονται περισσότερο.

Ενδεικτικό της φιλοσοφίας του, είναι το εξής: Σε μια πρόσφατη εκδήλωση για την παρουσίαση μιας ηλεκτρικής έκδοσης του Toyota Hilux, ο Toyoda δήλωσε πως η πώληση ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν είναι η μόνη που μπορεί να εξασφαλίσει ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα.

«Για να πετύχουμε ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα, θα πρέπει να θυμόμαστε πάντα ότι ο εχθρός μας είναι ο ίδιος ο άνθρακας και όχι κάποιο συγκεκριμένο σύστημα κίνησης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Toyoda.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube