Έρχεται το Toyota Prius GRMN

Έρχεται το Toyota Prius GRMN

To Toyota Prius έφτασε αισίως τις πέντε γενιές. Και κάπου εδώ, η Toyota έκρινε πως ήρθε η ώρα να αποκτήσει την σκληροπυρηνική έκδοση GRMN.

Για πολλούς, η πέμπτη γενιά του Toyota Prius είναι η πιο όμορφη που κατασκευάστηκε ποτέ. Εκτός από πιο όμορφή, τείνει να γίνει και η πιο γρήγορη, ελέω της έκδοσης GRMN

Εδώ και αρκετό καιρό, έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας φήμες που ήθελαν τον Ιαπωνικό κολοσσό να εξοπλίζει την πέμπτη γενιά του Prius με την σπορ έκδοση GRMN. Το συνήθως έγκυρο ιαπωνικό περιοδικό Best Car επαναφέρει και πάλι στο προσκήνιο αυτά τα σενάρια, λέγοντας πως η έκδοση Prius GRMN είναι πιο κοντά από ποτέ.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες του περιοδικού, η Toyota σχεδιάζει να προσφέρει την έκδοση GRMN στο Prius, η οποία θα συνοδεύεται από ένα ακόμα ισχυρότερο plug-in hybrid σύστημα (θυμίζουμε πως το «άπλό» Prius αποδίδει 223 PS). Αυτό συνεπάγεται ακόμα καλύτερη επιτάχυνση αλλά και καλύτερο ήχο, διαμορφώνοντας έτσι μία πιο σπιρτουόζικη ατμόσφαιρα.

To Toyota Prius GRMN αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το 2024, με συνολική ισχύ 306 PS

Toyota Prius GRMN

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα διαρρέονται στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, το Toyota Prius GRMN είναι πολύ πιθανό να μη φέρει κάτω από το καπό του τον δίλιτρο, 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα της Toyota, αλλά τον επίσης 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα των 2,5 lt, μαζί με τρία ηλεκτρικά μοτέρ, συνδυαστικής απόδοσης 304 PS που συναντάμε και στο RAV4.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Toyota RAV4 μας αποχαιρετά με μια σπορ έκδοση GR

Αν μη τι άλλο, το Toyota Prius GRMN θα δεχτεί τις απαραίτητες περιποιήσεις από τους μηχανικούς της Gazoo Racing. Η ανάρτηση του αυτοκινήτου θα δεχτεί ορισμένες βελτιώσεις, δίκην του πιο ευχάριστου οδηγικού χαρακτήρα (κυρίως σε φιδίσιους δρόμους). Παράλληλα, θα τοποθετηθούν νέα, δυνατότερα φρένα, τα οποία θα συμβαδίζουν με της σαφώς αυξημένη του ισχύ. Ασφαλώς και θα είναι ευδιάκριτο το έμβλημα της GRMN, ενώ άλλες λεπτομέρειες που θα αποτυπώνουν τον δυναμικό του χαρακτήρα θα είναι η προσθήκη μπάκετ, ο ανασχεδιασμένος εμπρός και πίσω προφυλακτήρας, οι ζάντες μεγαλύτερων διαστάσεων, καθώς επίσης και οι νέες προστατευτικές ποδιές.

Toyota Prius GRMN

Στο εσωτερικό δεν αναμένονται πολλές αλλαγές, με την κυριότερη, βάσει των όσων μαθαίνουμε να αφορά τις εσωτερικές επενδύσεις.

Η επίσημη πρώτη του Toyota Prius GRMN αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2024.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube