Δυνατότερο και με αυτόματο κιβώτιο το νέο Toyota GR Yaris

Δυνατότερο και με αυτόματο κιβώτιο το νέο Toyota GR Yaris

Η Toyota είναι έτοιμη να αναβαθμίσει το GR Yaris, εξοπλίζοντάς με αυτόματο κιβώτιο και 300 ίππους!

Toyota GR Yaris

Δεν χωρά αμφιβολία πως το Toyota GR Yaris αποτελεί ένα αυτοκίνητο για petrolheads. Η επιθετική του σχεδίαση, το χαμηλό βάρος, η τετρακίνηση και τα πολλά άλλα καλούδια του, το έκαναν να ξεχωρίσει.

Κάπου εδώ, η Toyota φαίνεται πως εξετάζει την ανανέωση του σκληροπυρηνικού της χάτσμπακ, με σκοπό να παραμείνει εξίσου, ου μην και περισσότερο ευχάριστο και δημοφιλές. Οι σημαντικότερες αλλαγές του μοντέλου θα είναι δύο, αν επιβεβαιωθούν οι πηγές που διέρρευσαν.

To ανανεωμένο Toyota GR Yaris έρχεται πιο δυνατό από ποτέ. Μένει να δούμε αν θα πατήσει και στην Ευρώπη

Toyota GR Yaris

Η πρώτη, αφορά την ιπποδύναμη. Ο τρικλύλινδρος τούρμπο κινητήρας, απόδοσης 261 PS του εν κυκλοφορία GR Yaris θα αναβαθμιστεί, προσφέροντας πλέον 300 PS. Παράλληλα, αυξημένη θα είναι και η ροπή του αυτοκινήτου, κατά 10 Nm, φτάνοντας πλέον τα 370 Nm. Κάτι αντίστοιχο έπραξε η Toyota και με την Corolla GR, που όμως δεν διατίθεται στην Ευρώπη.

Η δεύτερη αλλαγή, αφορά το κιβώτιο ταχυτήτων. Για πρώτη φορά, το GR Yaris θα εξοπλίζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, το οποίο θα συνοδεύεται και από paddles πίσω από το τιμόνι. Φυσικά, οι αλλαγές δεν θα περιοριστούν μόνο σε αυτούς τους τομείς.

Εμφανισιακά, το ταχύτερο Yaris που κατασκευάστηκε ποτέ, θα ξεχωρίζει από το GR πρώτης γενιάς, εξαιτίας του μεγαλύτερου προφυλακτήρα, των μεγαλύτερων εισαγωγών αέρα, αλλά και της μεγαλύτερης πίσω αεροτομής.

Toyota GR Yaris

Η επερχόμενη γενιά του Toyota GR Yaris, φημολογείται ότι θα παρουσιαστεί πριν το 2023 μας αποχαιρετήσει. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2024, με την τιμή του να είναι αυξημένη σε σχέση με το τρέχον μοντέλο.

Εδώ όμως υπάρχει έναν αστερίσκος. Ακόμα δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν το αναθεωρημένο GR Yaris θα πατήσει τις ρόδες του στην Γηραιά Ήπειρο. Τα όρια που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με τους ρύπους γίνονται ολοένα και πιο αυστηρά, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη για την είσοδο του GR Yaris στην Ευρώπη. Οι ρύποι άλλωστε είναι ο λόγος που και η Corolla GR δεν είναι διαθέσιμη στα μέρη μας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube