Nέο Opel Frontera, ένα μεγαλύτερο κι εξηλεκτρισμένο Crossland

Nέο Opel Frontera, ένα μεγαλύτερο κι εξηλεκτρισμένο Crossland

Το νέο Opel Frontera δεν θα είναι πια το σκληροτράχηλο 4x4 που γνωρίζαμε, αλλά ένα σύγχρονο SUV που θα διατίθεται σε ήπια υβριδική και 100% ηλεκτρική έκδοση.

Opel Frontera

Η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Rüsselsheim αποκαλύπτει τις πρώτες εικόνες του νέου Opel Frontera. Το ευρύχωρο νέο SUV των Blitz θα διατίθεται όχι μόνο ως 100% ηλεκτρικό μοντέλο, αλλά κι ως υβριδικό με τεχνολογία 48V.

Κάποτε το Opel Frontera ήταν συνώνυμο της ταλαιπωρίας και της σκληροτράχηλης εκτός δρόμου περιπέτειας. Το νέο μοντέλο απεμπολεί τις παλιές του αξίες, άλλωστε σχετίζεται μηχανικά με το επερχόμενο Citroën C3 Aircross δεύτερης γενιάς. Οπότε θα περιορίζεται στην κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς.

Κάποτε 4x4 με καταγωγή Isuzu και με κοντές σχέσεις, το νέο Opel Frontera εκπολιτίζεται 

Opel Frontera

Θα βασίζεται στη πλατφόρμα Smart Car που εστιάζει στην προσιτή τιμή και την οποία φοράει και το νέο Citroën C3 που ξεκινά από τα €14.990. Το νέο Opel Frontera θα έχει μήκος περίπου 4,4 m, οπότε θα αποτελεί μεταξύ άλλων αντίπαλο του νέου Dacia Duster, του Nissan Qashqai, του Kia Niro, του Renault Scénic, του Škoda Karoq, του Hyundai Kona...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το νέο Dacia Duster θα ήταν υπέροχο ως pick-up και κουπέ

Δηλαδή δεν θα απέχει σημαντικά από το τρέχον Opel Grandland, αν και το γερμανικό C-SUV θα αντικατασταθεί επίσης αργότερα φέτος από ένα ελαφρώς μεγαλύτερων διαστάσεων διάδοχο. 

Opel Frontera

Η Opel δεν έχει ανακοινώσει τις τεχνικές προδιαγραφές του νέου μοντέλου της, αλλά εικάζουμε ότι η ηλεκτρική έκδοση θα φορά την μπαταρία των 54 kWh του Opel Mokka Electric. Με ηλεκτροκινητήρα 156 ίππων κι αυτονομία που θα φτάνει τα 400 km.

Η λογική επιτάσσει ότι το υβριδικό Opel Frontera θα φοράει το σύνολο του Citroën C5 Aircross Hybrid 136. Με βενζινοκινητήρα PureTech 136 ίππων κι ένα νέο «εξηλεκτρισμένο» κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη ë-DCS6, αλλά κι ηλεκτροκινητήρα 21 kW.

Opel Frontera

Προς το παρόν, τα ανακοινωθέντα της γερμανικής εταιρείας εστιάζουν περισσότερο στην εντυπωσιακή σχεδίαση: Τη μάσκα Opel Vizor που αποτελεί πλέον σήμα κατατεθέν των νέων Opel, αλλά και τους προτεταμένους θόλους των τροχών.

Διατυμπανίζει τις δύο ευρείες οθόνες, τα ειδικά εργονομικά χαρακτηριστικά στα εμπρός καθίσματα και τις έξυπνες λύσεις αποθήκευσης. Τονίζει ότι ο χώρος αποσκευών μπορεί να φτάσει έως τα 1.600 lt, σημειώνει τις πρακτικές ράγες οροφής. Υπερθεματίζει με την ασύρματη σύνδεση και τη φόρτιση του smartphone. 

Η μόδα αλλάζει, το Opel Frontera επίσης!

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube