Opel Frontera, το νέο οικογενειακό ηλεκτρικό SUV των Blitz

Opel Frontera, το νέο οικογενειακό ηλεκτρικό SUV των Blitz

Το Opel Frontera θα κάνει την επιστροφή του ως όνομα στην γκάμα του Rüsselsheim, με 100% ηλεκτρική έκδοση. Nέο μοντέλο που θα αντικαταστήσει το Crossland.

Opel Frontera

Αντίο Crossland! Για την αντικατάστασή του, οι Blitz εγκαταλείπoυν αυτό το όνομα και προτιμούν να ανασύρουν ένα από τα αρχεία τους, το Opel Frontera.

To Frontera, που εξαφανίστηκε πριν από 20 χρόνια, ήταν το πρώτο τζιποειδές όχημα παντός εδάφους της γερμανικής εταιρείας. Κατασκευαζόταν δε από το 1991 έως το 2004, την εποχή που η Opel ανήκε στην General Motors.

Το νέο Opel Frontera θα είναι στενός ξάδερφος του μελλοντικού Citroën C3 Aircross, σύμφωνα με τη νέα λογική του Ομίλου Stellantis «ό,τι δεν φαίνεται, μοιράζεται»

Το Opel Frontera ήταν στην ουσία ένα Isuzu Rodeo και στην 3θυρη έκδοσή του, το Frontera Sport, ένα Isuzu Amigo. Τα ίδια αυτοκίνητα κατασκευάζονταν επίσης κατόπιν αδείας από τη Honda υπό τα ονόματα Honda Amigo και Honda Rodeo. Εκτός ηπειρωτικής Ευρώπης και Ιρλανδίας, το Frontera πουλιόταν ως Vauxhall στη Βρετανία και ως Holden στην Αυστραλία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 7 νέα και ανανεωμένα B-SUV μέσα στο 2024

Επανερχόμενοι στο σήμερα να σημειώσουμε ότι η αλλαγή του ονόματος «Crossland» σε «Frontera» συμπίπτει με μια εξέλιξη στην τοποθέτηση του μοντέλου. Αρχικά, το Crossland ήταν το μικρότερο SUV της Opel, τοποθετημένο κάτω από την πρώτη γενιά του Mokka. Όμως, παίρνοντας τη δομή του DS3 Crossback, το Mokka ΙΙ έγινε μικρότερο, με 4,15 m μήκος, σε σύγκριση με 4,22 m για το Crossland. Με το να είναι πολύ μεγαλύτερο, το Frontera θα τοποθετηθεί καλύτερα στην γκάμα μεταξύ του Mokka και του Grandland.

Το Crossland σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη Citroën. Και θα συμβεί το ίδιο για τη συνέχειά του, αφού το νέο Opel Frontera θα είναι στενός ξάδερφος του μελλοντικού Citroën C3 Aircross. Η εγγύτητα μεταξύ των δύο μοντέλων θα πρέπει να είναι ακόμη πιο ισχυρή σύμφωνα με τη νέα λογική του Ομίλου Stellantis, η οποία εφαρμόζει πλέον τη στρατηγική αδελφών αυτοκινήτων. Με λίγα λόγια, ό,τι δεν φαίνεται μοιράζεται.

Όπως βλέπουμε στο teaser, το Opel Frontera θα έχει (όπως και το μελλοντικό C3 Aircross) μια πιο κυβική σιλουέτα. Η εξωτερική σχεδίαση θα υιοθετήσει φυσικά τους μοντέρνους αισθητικούς κώδικες στην Opel, όπως η μάσκα Vizor.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube