Renault Scénic E-Tech, Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024

Renault Scénic E-Tech, Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο παίρνει το στέμμα, ακολουθούμενο από τη Σειρά 5 της BMW και το Peugeot 3008.

Renault Scénic E-Tech

Το νέο Renault Scénic E-Tech κέρδισε το βραβείο του ευρωπαϊκού «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» για το 2024, με την ανάδειξή του να ανακοινώνεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το ηλεκτρικό SUV έλαβε συνολικά 329 ψήφους από την κριτική επιτροπή των 59 δημοσιογράφων που εκπροσωπούν 22 χώρες, ενώ ακολούθησε η Σειρά 5 της BMW με 308 ψήφους.

Κάθε ένας προτείνει επτά νέα αυτοκίνητα που άρχισαν να πωλούνται πριν από το τέλος του προηγούμενου ημερολογιακού έτους. Τα επτά αυτοκίνητα με τις περισσότερες συνδυασμένες ψήφους αποτελούν στη συνέχεια την τελική λίστα, όπου πρώτευσε το Renault Scénic E-Tech.

Πολλοί περίμεναν ότι η νίκη θα κατέληγε σε αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, κάτι που όντως συνέβη

Το Peugeot 3008 συμπλήρωσε το βάθρο με 197 βαθμούς, ενώ το Kia EV9 κατετάγη τέταρτο, λίγο πίσω από το γαλλικό μοντέλο, με 190 ψήφους.
 
Renault Scénic E-Tech
Το πολύ ελπιδοφόρο Volvo EX30 βρέθηκε στην πέμπτη θέση με 168 ψήφους και το κιζενικό BYD Seal ήταν έκτο με 131.
 
Το Toyota C-HR –  το μόνο μοντέλο στη λίστα των επτά τελικών υποψηφίων που δεν προσφέρεται και με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης – κατέλαβε την έβδομη και τελευταία θέση, με 127 ψήφους.
 

Renault Scénic E-Tech

Ο διαγωνισμός δεν πρέπει να συγχέεται με αυτόν που αναδεικνύει το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς». Αξίζει να σημειωθεί ότι εκεί ψηφίζουν 100+ δημοσιογράφοι αυτοκινήτου από 29 χώρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ηλεκτρικό για τέταρτη σερί φορά το Αυτοκίνητο της Χρονιάς;

Το παράδοξο είναι ότι ενώ έχουν ανακοινωθεί οι 10 φιναλίστ για τον έτερο διαγωνισμό, το Renault Scénic E-Tech δεν κατάφερε να συμπεριληφθεί στην τελική 10άδα.

Renault Scénic E-Tech

Κι εκεί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, η νίκη να καταλήξει σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Θυμίζουμε ότι από τα 10 μοντέλα, τα πέντε είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Hλεκτρικό Renault Scénic E-Tech, φθηνότερο από Tesla Model Y

Για να πληρούν τις προϋποθέσεις για το ευρωπαϊκό «Αυτοκίνητο της Χρονιάς», τα μοντέλα πρέπει να είναι ολοκαίνουργια. Επομένως, δεν επιτρέπονται εκδόσεις λίφτινγκ, ούτε όμως και παράγωγα.

Renault Scénic E-Tech

Το νέο Renault Scénic E-Tech χρησιμοποιεί την πλήρως ηλεκτρική πλατφόρμα CMF-EV που έκανε το ντεμπούτο της στο νέο Renault Mégane E-Tech.

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η ελληνική του τιμολόγηση, αλλά αν κρίνουμε από άλλες ευρωπαϊκές αγορές, αναμένεται να ξεκινά κάτω από τα 40 χιλιάρικα.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube