Eπιβεβαιώνει για νέο Crossland και Grandland ΕV το 2024 η Opel

Eπιβεβαιώνει για νέο Crossland και Grandland ΕV το 2024 η Opel

Η Opel ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά τις νέες γενιές των Crossland και Grandland το επόμενο έτος με τον εξηλεκτρισμό να έχει τον πρώτο λόγο…

Tην ενίσχυση της SUV γκάμας της ετοιμάζει η Opel, με την επόμενη γενιά των Crossland και Grandland. Αν και οι πληροφορίες σχετικά με τα δύο μοντέλα είναι περιορισμένες, σημαντική είναι η επιβεβαίωση της Opel πως το Crossland θα διαθέτει στη νέα του γενιά και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, αλλά και πως το μεγαλύτερο Grandland θα έρθει αποκλειστικά ως ηλεκτρικό.

Με αυτή την εξέλιξη η Opel κάνει πραγματικότητα την δέσμευσή της και ακολουθεί πιστά το πλάνο της, που θέλει έως το 2024 όλα τα μοντέλα της να έχουν και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις.

Θυμίζουμε πως στη σημερινή γκάμα της Opel τόσο τα Corsa όσο και το Mokka διαθέτουν και ηλεκτρική έκδοση στην γκάμα τους, με το Astra να έχει και plug-in hybrid εκδόσεις πέραν των συμβατικών του.

Τα Crossland από την άλλη δεν έχει καμία ηλεκτρική ή εξηλεκτρισμένη έκδοση από το 2017 έως σήμερα, ενώ το Grandland απέκτησε στην πορεία και plug-in hybrid εκδόσεις με το υβριδικό σύστημα κίνησης του ομίλου Stellantis. 

Όπως φαίνεται λοιπόν αυτό είναι κάτι που θα αλλάξει από το 2024 με το μεν Crossland να διατίθεται και πάλι με θερμικά μοτέρ αλλά και με μια ηλεκτρική έκδοση, όταν το νέο Grandland θα στηριχθεί αποκλειστικά σε ηλεκτρικές εκδόσεις.

Όσον αφορά στο Crossland, το νέο compact SUV της Opel θα χρησιμοποιήσει την εξελιγμένη πλατφόρμα CMP/eCMP, η οποία είναι συμβατή με βενζινοκίνητα, ήπια υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης, ενώ μπορεί να υποστηρίξει και τα νεότερα και πιο σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης.

Το Grandland θα βασιστεί στη νέα ευέλικτη πλατφόρμα «STLA Medium» του ομίλου, με 3 επιλογές στην απόδοση, αλλά και αυτονομία που θα μπορεί να φτάσει έως τα 700 km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP. 

Αυτή είναι η μεσαία από τις 4 νέες πλατφόρμες του ομίλου Stellantis για ηλεκτρικά μοντέλα, με τη μικρότερη να προσφέρει έως 500 km αυτονομίας και τις μεγαλύτερες έως 800 km. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube