Με επετειακή έκδοση στο Μόναχο το νέο smart #3

Με επετειακή έκδοση στο Μόναχο το νέο smart #3

Έχοντας ήδη προχωρήσει στην αποκάλυψη του smart #1, η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου (IIA 2023) έδωσε τη δυνατότητα στη Smart να αποκαλύψει το μεγαλύτερο σε διαστάσεις, ίππους και αυτονομία, smart #3.

To smart #3 παρουσιάστηκε πριν από μερικούς μήνες, στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου της Σανγκάης, όντας προϊόν συνεργασίας της Daimler με την Geely.

Πλέον, και τα ευρωπαϊκά αποκαλυπτήρια του μοντέλου είναι γεγονός, συμπεριλαμβανομένων και των τεχνικών χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου. Όπως συμβαίνει και με το smart #1, οι διαθέσιμες εκδόσεις του μήκους 4.440 mm B-SUV θα είναι δύο.

Smart #3

Όλες οι επιλογές του smart #3 είναι εξοπλισμένες με την ίδια μπαταρία λιθίου νικελίου κοβαλτίου μαγγανίου, με χωρητικότητα 66 kWh. Η βασική έκδοση θα φιλοξενεί έναν ηλεκτροκινητήρα συνολικής ισχύος 272 PS και 343 Nm ροπής. Η αυτονομία της θα αγγίζει τα 455 km.

Όσον αφορά την έκδοση Brabus θα είναι εξοπλισμένη με δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 428 PS και 543 Nm ροπής, ενώ θα προσφέρει ελαφρώς μειωμένη (κατά 20 km αυτονομία), αγγίζοντας τα 435 km.

Σίγουρα πάντως αυτό που δεν θα πρέπει να μας απασχολεί είναι ο χρόνος φόρτισης, με την κατασκευάστρια εταιρεία να ανακοινώνει πως απαιτείται μόλις μισή ώρα για να φτάσει στο 80%.

Ως προς τις επιδόσεις, η έκδοση των 272 PS χρειάζεται 5,8’’ για να κάνει το κλασικό 0-100 km, με την πιο δυνατή έκδοση Brabus να μπαίνει σε αυτά τα χιλιόμετρα μετά από μόλις 3,7’’.

Smart #3 Brabus

Η smart δεν σταματά όμως εδώ. Στο πλαίσιο της Έκθεσης του Μονάχου λανσάρει μια επετειακή έκδοση, που ακούει στο όνομα 25th Anniversary Edition, για να γιορτάσει τα 25 χρόνια της smart.

Βασισμένη στην Brabus, προσφέρει ορισμένα έξτρα χαρακτηριστικά, κυρίως στην κατεύθυνση της πολυτέλειας. Ενδεικτικά, διαθέτει μια πανοραμική, γυάλινη οροφή, αναβαθμισμένα φωτιστικά σώματα LED, λεπτομέρειες χρώματος κόκκινου εντός και εκτός του αυτοκινήτου, καθώς επίσης και μια καλαίσθητη, ασπρόμαυρη διχρωμία στα καθίσματα με τα ενσωματωμένα προσκέφαλα. Οι ζάντες αγγίζουν τις 19’’, ενώ λευκό, με πορτοκαλί πινελιές θα είναι το αποκλειστικό χρώμα διάθεσης της έκδοσης.

Smart #3

Τόσο η έκδοση Brabus, όσο και η επετειακή έκδοση 25th Anniversary Edition, εξοπλίζονται με δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες, Τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 9,2’’ πλαισιώνει μια ακόμα μεγαλύτερη οθόνη, 12,8’’, για το infotainment.

Την premium και πιο ψηφιακή αίσθηση της καμπίνας ενισχύει και η ύπαρξη ενός head-up display 10’’. Τέλος, το αυτοκίνητο θα φέρει και ηχοσύστημα 13 ηχείων, φτιαγμένο από την Beats.

Smart #3

Να σημειώσουμε ότι τόσο το (μικρότερο κατά 177 mm)) Smart #1 όσο και το #3 βασίζονται στην αρχιτεκτονική πλατφόρμα Sustainable Experience της Geely, την οποία χρησιμοποιούν επίσης τα Volvo EX30 και Zeekr X.

Οι τιμές δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, σύμφωνα όμως με δημοσιογραφικές πηγές από τη Γερμανία, ανάλογα με την έκδοση θα κυμαίνονται από 43.490 έως 50.990 ευρώ. Στην γερμανική αγορά, το smart #3 αναμένεται να πάρει τη θέση του στο τέλος του τρέχοντος έτους, με την υπόλοιπη Ευρώπη να είναι έτοιμη να την υποδεχτεί, λίγους μήνες αργότερα, στις αρχές του 2024.

 

Smart #3

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube