H Brabus βελτιώνει την Mercedes-Benz EQS στην... αυτονομία

H Brabus βελτιώνει την Mercedes-Benz EQS στην... αυτονομία

Φαίνεται πως η ηλεκτρική εποχή μας επιφυλάσσει εκπλήξεις και πρωτοφανείς εξελίξεις ακόμα και στον τομέα της βελτίωσης.

Brabus

Μέχρι σήμερα η βελτίωση ενός αυτοκινήτου, ακόμα και μιας Mercedes-Benz, κατά κανόνα ξεκινούσε από τον κινητήρα και τις επιδόσεις. Για να συνεχίσει με την ανάρτηση, τα φρένα, το αμάξωμα κλπ.

Φαίνεται όμως ότι με τα ηλεκτρικά μοντέλα αυτή η στόχευση θα αλλάξει και το πρώτο δείγμα αφορά στην Brabus, μια εταιρεία πασίγνωστη για τις βελτιώσεις στα μοντέλα της Mercedes-Benz.

Η αρχή γίνεται με την EQS, ωστόσο σε αντίθεση με ό,τι μπορούσε να σκεφτεί κάποιος, οι βελτιώσεις αφορούν στην αυτονομία. Και μάλιστα αυτό δεν επιτυγχάνεται με αλλαγή μπαταρίας, ούτε καν με διαφορετική διαχείριση της ενέργειας που προέρχεται από αναπρογραμματισμό των παραμέτρων λειτουργίας.

Εδώ η βελτίωση έχει να κάνει με την αεροδυναμική απόδοση και μόνο. Έτσι, το αναβαθμισμένο μοντέλο έχει αισθητές αλλαγές στο εμπρός μέρος με νέα γρίλια κι ένα κάρμπον σπόιλερ που μειώνει την αεροδυναμική αντίσταση και αυξάνει το downforce, παράλληλα με τη σταθερότητα.

Brabus EQS

Κάρμπον φινίρισμα υπάρχει και στους αεραγωγούς του προφυλακτήρα, ενώ σημαντική δουλειά κάνει κι ένα πρόσθετο τμήμα στους πίσω θόλους, για καλύτερη ροή του αέρα. Το πιο σημαντικό πάντως φαίνεται το ανασχεδιασμένο «χείλος» του πορτμπαγκάζ, το οποίο μειώνει την αεροδυναμική αντίσταση κατά 40%.

Υπάρχει επίσης δυνατότητα χαμηλώματος κατά 1,5 cm εμπρός και 2,5 cm πίσω, δίνοντας έναν τόνο από τα μονοθέσια της Formula 1. Νέες είναι και οι 22άρες ζάντες, ενώ η φροντίδα της Brabus μπορεί να συνεχιστεί και στην καμπίνα, με νέες επενδύσεις από δέρμα.

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι ότι για την έκδοση 450 των 333 PS, το όφελος στη συνολική αυτονομία αγγίζει το 7%.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube