Τίτλοι τέλους για την Maserati Ghibli

Τίτλοι τέλους για την Maserati Ghibli

Η Maserati αποκάλυψε τα μελλοντικά της σχέδια από τα οποία απουσιάζει η Ghibli, ρίχνοντας έτσι τίτλους τέλους για την ιταλική μπερλίνα.

Maserati Ghibli

Η Maserati ανακοίνωσε ότι από το 2025, όλα τα μοντέλα της γκάμας της θα έχουν μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση που θα ονομάζεται Folgore. Με τον κατασκευαστή να σκοπεύει να εγκαταλείψει τη θερμική τεχνολογία στους κινητήρες από το 2030.

Το 2023, η ιταλική μάρκα θα παρουσιάσει τις ηλεκτρικές εκδόσεις των νέων GranTurismo και Grecale, ενώ το 2025 θα ακολουθήσουν οι ηλεκτρικές MC20, Levante και Quattroporte. Kάτι που σημαίνει ότι η Τρίαινα δεν σκοπεύει να ανανεώσει τη Maserati Ghibli.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού προϊόντων της Tρίαινας, Francesco Tonon, δήλωσε στο Yahoo News ότι «παρατηρούμε στην αγορά μια έντονη στροφή προς τα SUV, υπάρχει ακόμα ζήτηση για σπορ σεντάν αλλά θα ήταν προτιμότερο να αντικαταστήσουμε τις Quattroporte και Ghibli με ένα νέο μοντέλο, καθώς δεν υπάρχει χώρος στην αγορά και για τις δύο μπερλίνες μας».

Maserati Ghibli

Έντονες είναι οι φήμες που θέλουν την παραγωγή της Maserati Ghibli να σταματά το 2023 και τη θέση της να παίρνει η νέα Grecale. 

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το 2021, η Maserati Ghibli αποτέλεσε το 33% των πωλήσεων της φίρμας της Viale Ciro Menotti, με περίπου 8.000 κομμάτια. Συγκριτικά, το 59% των πωλήσεων του Ιταλού κατασκευαστή αφορούσαν την Levante, ενώ η Quattroporte συγκέντρωσε μόλις το 7% από τις συνολικές πωλήσεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube