Επίσημο: Maserati Levante Hybrid [video]

Επίσημο: Maserati Levante Hybrid [video]

Το πρώτο εξηλεκτρισμένο SUV της Maserati έχει ήπια υβριδικό σύστημα.

Η Maserati παρουσίασε στην Έκθεση Σαγκάης την εξηλεκτρισμένη Levante Hybrid, ένα χρόνο μετά από το ήπια υβριδικό σεντάν Ghibli Hybrid.

Το μοντέλο συνδυάζει τον τετρακύλινδρο υπετροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων με ήπια υβριδικό σύστημα 48 Volt, ηλεκτρικό supercharger (e-Booster) και μια μπαταρία που βρίσκεται στον πίσω άξονα για καλύτερη κατανομή βάρους. Η ενέργεια που ανακτάται κατά την επιβράδυνση συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης αλλά και στην ενίσχυση των επιδόσεων. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς. Η απόδοση φτάνει τους 330 PS και τα 450 Nm, επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 km/h κάτω από 6" και τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 240 km/h.

Maserati

Σχεδιαστικά, η Levante Hybrid ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις του SUV χάρη στη νέα απόχρωση Azzurro Astro metallic tri-coat που είναι διαθέσιμη μέσω του προγράμματος Maserati Fuoriserie, και τις πινελιές σε μπλε χρώμα (πλευρικές εισαγωγές, λογότυπα, δαγκάνες φρένων). Φυσικά η έκδοση hybrid βασίζεται στη φρεσκαρισμένη Levante με διακριτικές αισθητικές επεμβάσεις σε φώτα και προφυλακτήρες. Από την ουρά δε λείπουν οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης ενώ οι προφυλακτήρες έχουν ποδιές σε απόχρωση αλουμινίου.

Μπλε απόχρωση συναντάμε και στην καμπίνα, και πιο συγκεκριμένα στις ραφές στα καθίσματα, το ταμπλό και τις πόρτες. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει την οθόνη αφής 10,1" που ενσωματώνει το αναβαθμισμένο infotainment Maserati Connect το οποίο επιτρέπει απομακρυσμένο έλεγχο λειτουργιών του οχήματος.

[Πηγή: Maserati]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube