Αντίστροφη μέτρηση για την Maserati Grecale

Αντίστροφη μέτρηση για την Maserati Grecale

Η επίσημη παρουσίαση της Maserati Grecale θα γίνει στις 22 Μαρτίου.

Αρχικά η παρουσίαση της Maserati Grecale ήταν προγραμματισμένη για τις 16 Νοεμβρίου του 2021. Όμως κάτι η πανδημία, κάτι η έλλειψη ημιαγωγών, το πλάνο για την επίσημη παρουσίασή της πήγε αρκετά πίσω. Τώρα όμως ήρθε η ώρα για την αποκάλυψή της, που όπως επίσημα ανακοίνωσε η Maserati θα γίνει στις 22 Μαρτίου. 

Παράλληλα η Maserati έδωσε στη δημοσιότητα και μερικές νέες φωτογραφίες της Grecale με ελαφρύ καμουφλάζ που αφήνουν να αποκαλυφθεί σχεδόν κατά 100% η σιλουέτα του νέου της SUV. 

Η Grecale, που όπως σχεδόν όλα τα μοντέλα της Maserati αντλεί το όνομά της από την ονομασία του βορειανατολικού ανέμου της Μεσογείου (θυμίζουμε τις Levante, Mistral, Bora κτλ), βασίζεται στην πλατφόρμα Giorgio πάνω στην οποία έχει χτιστεί και η Alfa Romeo Stelvio και έρχεται να τοποθετηθεί κάτω από την Levante.

Έτσι, είναι πολύ πιθανό να έχει κάποια μέρη ίδια με αυτά της Stelvio, αλλά όχι κινητήρες. Η Grecale θα προσφέρεται με τετρακύλινδρους και εξακύλινδρους κινητήρες με ήπια υβριδική τεχνολογία, ενώ αναμένεται και μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση. Παράλληλα η Maserati επιβεβαίωσε ότι η έκδοση Grecale Trofeo θα είναι στην κορυφή της γκάμας, δίχως προς το παρόν να προχωρήσει σε περισσότερες αποκαλύψεις για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της.

Στόχος της Maserati είναι να ανταγωνιστεί με την Grecale μοντέλα όπως η Porsche Macan και η Jaguar F-Pace, με δυναμική σχεδίαση και έμφαση στην πολυτέλεια. Η παραγωγή της Maserati Grecale θα γίνεται στο Cassino της Ιταλίας, εκεί όπου παράγεται και η συγγενική της Alfa Romeo Stelvio.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube