Maserati, μια ηλεκτρική έκδοση για όλα τα μοντέλα έως το 2025

Maserati, μια ηλεκτρική έκδοση για όλα τα μοντέλα έως το 2025

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Maserati θα είναι η νέα GranTurismo που θα λανσαριστεί στις αρχές του 2023. Με την Τρίαινα να γίνεται 100% ηλεκτρική από το 2030.

 Maserati GranTurismo Folgore

Η Maserati ξεκαθάρισε τη στρατηγική της για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Εάν και η Τρίαινα έχει καθυστερήσει σημαντικά την είσοδό της στην αγορά των εξηλεκτρισμένων αυτοκινήτων, που προγραμματίζεται για το 2023, από εκεί και ύστερα σκοπεύει να προχωρήσει πολύ γρήγορα. 

Από το 2025, όλα τα μοντέλα της γκάμα της Maserati θα έχουν μια 100% ηλεκτρική έκδοση που θα ονομάζεται Folgore. Με τον κατασκευαστή να σκοπεύει να εγκαταλείψει τη θερμική τεχνολογία στους κινητήρες από το 2030.

Το πρώτο μοντέλο του είδους θα είναι η νέα γενιά της κουπέ GranTurismo που θα κάνει το ντεμπούτο της τον επόμενο χρόνο. Κατά την παρουσίαση του σχεδίου της προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό, η Τρίαινα έδωσε στη δημοσιότητα την εικόνα ενός μοντέλου με ελαφρύ καμουφλάζ και κάμποσο σκοτεινό, που για να φανεί καλύτερα το φωτίσαμε κομμάτι. Έτσι μπορούμε να δούμε με ακρίβεια τις γραμμές του και δη προφίλ, αλλά και τα κάθετα εμπρός φανάρια και τη γρίλια που μοιάζει με στόμα έτοιμο να καταπιεί την άσφαλτο.

 Maserati GranTurismo Folgore

Οι τεχνικές πληροφορίες για τη νέα Maserati GranTurismo Folgore έχουν επίσης επιβεβαιωθεί. Το ηλεκτρικό κουπέ της Τρίαινας θα φορά τρεις ηλεκτροκινητήρες, με μέγιστη αθροιστική ισχύ που μπορεί να φτάσει τους 1.200 ίππους! Ο κατασκευαστής της Viale Ciro Menotti έχει ήδη ανακοινώσει τελική ταχύτητα που θα ξεπερνά τα 300 km/h και χρόνο 2,5 δευτερολέπτων για το σπριντ των 0-100 km/h. 

Οι υπόλοιπες ασαφείς πληροφορίες αφορούν την τοποθέτηση των μπαταριών που ακόμα μελετάται για την καλύτερη κατανομή των μαζών. Η Maserati υπόσχεται επίσης κορυφαία ταχύτητα φόρτισης στην κατηγορία. Η έκδοση Folgore θα διατίθεται επίσης στην κάμπριο εκδοχή του μοντέλου, την GranCabrio.

Το 2023 θα υπάρξει και αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση για το νέο SUV της Maserati, την Grecale, το θερμικό μοντέλο της οποίας θα λανσαριστεί την προσεχή Τρίτη, στις 22 Μαρτίου. Στη συνέχεια, μέχρι το 2025, θα υπάρχουν ηλεκτρικές εκδόσεις για τη σούπερκαρ MC20 καθώς και για τις νέες γενιές των Levante και Quattroporte. Σημειώστε ότι η Ghibli φαίνεται να απαλείφεται από τον κατάλογο της Maserati.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube